Фото без описуУ Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації розглянуто лист Національної соціальної сервісної служби України (далі Нацсоцслужба) стосовно реалізації експериментального проєкту з надання в закладах охорони здоров'я, які належать до сфери управління Міністерства соціальної політики, окремих соціальних послуг.

Учасниками експериментального проєкту є Спеціалізований Трускавецький санаторій «Батьківщина» та Спеціалізований Миргородський санаторій «Слава», які надаватимуть наступні соціальні послуги на безоплатній основі:

  • надання притулку;
  • підтримане проживання;
  • догляд стаціонарний;
  • соціальна адаптація.

У рамках реалізації експериментального проекту Державному некомерційному підприємству “Трускавецький санаторій “Батьківщива” для надання соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб передбачено 350 ліжко-місць.

Станом на 24.01.2024 у закладі для надання соціальної послуги надання притулку наявні вільні 14 ліжко-місць.

В Державному некомерційному підприємстві “Миргородський санаторій “Слава” для надання соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб передбачено 344 ліжко-місць.

Станом       на      24.01.2024 у       закладі       для    надання соціальної послуги підтриманого проживання наявні вільні 5 ліжко-місць, для надання притулку - 54 ліжко-місця.

Враховуючи вищевикладене та на виконання вимог пункту 17 Порядку просимо виконавчі органи сільських, селищних, міських рад, продовжити роботу щодо виявлення та оцінювання потреб у наданні окремих соціальних послуг особам похилого віку, особам з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах.

У разі згоди особи на отримання соціальних послуг просимо оперативно надсилати до Нацсоцслужби запити про наявність в учасників експериментального проекту вільних місць із зазначенням прізвища, ім'я та по батькові особи електронному вигляді на e-mail: info@nssu.gov.ua).

Водночас  акцентуємо  увагу, що уповноважені  органи приймають рішення про надання соціальних пoслуг лише після отримання від Нацсоцслужби підтвердження про наявні вільні місця в учасників експериментального проекту.

Разом з тим уповноважені органи інформують осіб про прийняте рішення та про необхідність прибуття осіб до учасників експериментального проекту в найкоротші терміни.

 

Заступник директора Департаменту Вадим МАРУНЯК