Фото без описуУ залі будинку культури відбувся благодійний  захід  «Різдвяна  коляда»  за участю церковних  хорів громади, працівників  культури  та  аматорів народного  мистецтва. Зібрані кошти  направлено  на  підтримку  ЗСУ.

Цього року Україна повністю перейшла на григоріанський календар. Вперше за 100 років Різдво святкували 25 грудня, Маланки та Щедрий вечір – 31 грудня,  1 січня  на  Новий рік відзначали святого Василя, а Водохреща  святкували – 6 січня. Відтепер Україна відзначатиме  зимові свята разом з усією Європою.

Ведучі заходу наголошували, що ось уже 2 роки українська земля стогне і палає від ударів з повітря і землі, від того страшного вихору війни, яку росія принесла на нашу мирну українську землю..  На жаль, вже вдруге Різдвяні свята  в Україні не спокійні. Російські дрони, ракети та інші види зброї день і ніч атакують наші мирні міста й села. На всій лінії фронту не вщухають активні бойові дії. Ми відчуваємо, що в нас хочуть вкрасти Різдво. Проте Україна колядує, святкує Різдво разом з різними Церквами і релігійними організаціями нашої держави та цілим світом. І ми хочемо, щоб увесь світ почув із нашої землі цю різдвяну благовість: Україна стоїть, Україна бореться, Україна молиться!

Ансамбль  «Оберіг» центрального Будинку культури відкрив благодійний захід піснею: «Там -  у Бахмуті».

Ведучі дякували українській армії, добровольцям та волонтерам, небайдужим людям за те, що зупиняють  ворога і боронять  нашу  державу.

«Ми завжди пам’ятатимемо тих, хто віддав своє життя за те, щоб  мирним стало небо над нашою рідною Україною, щоб ми раділи кожному новому дню. За  роки  війни   загинуло дуже  багато  українських  воїнів, також  і наших земляків. Вдячність за їхній подвиг житиме у наших серцях завжди … Просимо  схилити  голови перед гарячими серцями кращих синів і дочок, котрі вірили у незгасну зорю України, наближали її незалежність і загинули у боротьбі  за кращу долю нашої країни.» Хвилина мовчання. 

У виконанні церковного хору  Свято-троїцького храму с.Новосинявка звучать сумні мелодії.

Виступив квартет ЦБК «Ритм» із концертними номерами «Запрягайте коней в сани» та «Старий рік минає». Ансамбль «Оберіг» Центрального Будинку культури «Ритм» подарував пісню «Коляда». Ромаїттям пісенних виступів різдвяної тематики виступили:  отець  Мирон, настоятель  церкви Приображення Господнього (смт Стара Синява); церковний хор церкви Покрови Пресвятої Богородиці 19 ст. с.Іванківці; церковний  хор Свято-Троїцького храму (с.Нова Синявка);  прихожани храму Святого  Іллі Пророка (с.Адампіль); церковний  хор Свято-Веденського храму (с.Пасічна) та ансамбль викладачів  Пасічнянської мистецької школи ім. П.Німця; церковний  хор храму Успіння   пресвятої  Богородиці (с.Пилява).

У фінальному концертному номері всі учасники  заходу  співали спільну  коляду «Добрий вечір  тобі» з  усіма присутніми в залі.

У залі піднесено звучали побажання: «Нехай Різдво у Вашу хату принесе Радості багато, розбудить приспані Надії, зерном і Щастям Вас засіє, зігріє сонцем та любов'ю і подарує Вам Здоров'я!»

Ведучі завершили захід словами: «У Спасителя ми просимо миру і благословення для нашої землі. Просимо щасливого нового року, який приніс би Україні радість миру, перемоги, світла, що перемагає темряву. Бажаємо вам веселих свят і Божого благословення, бо Христос народився! Славімо Його!»

За матеріалами благодійного заходу