Фото без описуІз настанням похолодання, коли поділка термометра фіксує нижче 8 градусів Цельсія,  працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій зазвичай перевіряють готовність до опалювального сезону житло мешканців, які обігріваються пічками.  Цього разу працювали на території сіл Уласово-Русанівка та Теліжинці спільно із старостою Іваном Луценком. Надзвичайники назвали головні та найпоширеніші помилки, які стають причиною пожеж.

Мирослав Явдощук, головний інспектор  ВЗНС Хмельницького РУ ГУ ДСНС у Хмельницькій області  називає одну з основних причин виникнення пожеж при експлуатації пічного опалення.

"Перш за все - шибер. Господарі його закривають під час горіння, і через нещільні отвори в приміщення ідуть гази. У шибері, коли ми його закрили, має бути отвір. В більшості випадків цей отвір закривають, і вже коли іде процес останнього горіння, то відпрацьовані гази потрапляють у приміщення", -  розповідає Мирослав Явдощук.

Одна з найпоширеніших причин отруєння чадними газами є несправність вентиляції.

Одне із головних Правил безпеки  - не лягати спати поки плита горить. За плитою потрібно доглядати, чистити сажу, бо інакше вся хата буде чорна, ігнорування чисткою димарів може призвести до пожежі.

 Однією з найбільш розповсюджених імовірних причин пожеж  - це порушення правил пожежної безпеки під час  експлуатації пічного опалення та газових приладів. В цьому році виникло з цієї причини  21 пожежа, загинула одна літня людина", - розповів Мирослав Явдощук.

 Наступає зимовий період, тому дотримуватися правил безпеки під час опалювального сезону потрібно з особливою увагою та контролем. Будьте обережні та бережіть себе!

За матеріалами  відпрацювання.