Фото без описуТри  дні поспіль команда добровольців зі Старосинявської громади допомагає жителям сусідньої громади ліквідовувати наслідки обстрілів, завдані рашистами по мирних кварталах. Селищний голова Віталій Здебський очолював команду під час виїздів – організовували роботу та допомогу місцевим службам і людям.

На Хмельниччині в громадах, які постраждали найбільше від російської атаки, працює комісія та фіксує завдані збитки. Місцеві жителі разом із комунальниками та волонтерами перекривають зірвані дахи на будинках та вставляють вікна. В одному з сіл Меджибізької громади вибуховою хвилею пошкоджено чи не кожне господарство, про що розповів селищний голова Олександр Ткач. У сусіда Олени - Петра Полодюка на подвір'ї працюють рятувальники. Перекривають дах. Чоловік живе у будинку сам. Каже, що суботньої ночі прокинувся від вибуху.

"Був спалах помаранчевий і хата засвітилася, а через декілька секунд бахнуло і мені очі засипало. Я встав, у мене стеля трохи впала. Двері одні проламалися, вікна повилітали, деякі зовсім, деякі ще трішки залишилися", - розповів Петро Полодюк.

Чи не в кожному подвір’ї села чути звуки молотка — люди ремонтують будинки, які пошкодило під час російської атаки в ніч на 19 серпня. У селі їх 350, розповідає Меджибізький селищний голова Олександр Ткач.

Що відомо про обстріл Хмельниччини в ніч на 19 серпня? (Суспільне розповідає).

-У ніч на 19 серпня армія Росії завдала чергового удару шахедами по Хмельниччині.

-Близько чотирьох сотень будівель пошкоджено у Хмельницькій області. Пошкоджень зазнали як адміністративні приміщення, школи, комунальні заклади, так і сотні приватних будинків жителів Меджибізької та Деражнянської громад.

  Команда зі Старосинявської громади взяла активну участь у ліквідації наслідків обстрілів: селищний голова Віталій Здебський, член виконавчого комітету Олег Лучіцький, старости, працівники комунальних піддприємств селищної ради, працівники місцевої пожежної охорони згуртувалися для підтримки і допомоги  мешканцям сусідньої громади.

Селищний голова Віталій Здебський: «Сьогодні ми бачимо вже поряд наслідки війни, і це має дати розуміння усім для згуртування сил та всіх можливих засобів для боротьби та допомоги постраждалим. Ми працюємо для підтримки людей, і це є нині пріоритетним завданням. Допомагаємо ЗСУ – і це є сьогодні першочерговим в роботі ради!».