Фото без описуЗ 10-річною Варварою, 6-річним Ренатом та їхньою мамою, які нарешті разом, зустрівся сьогодні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

«Жінка, яка пройшла пекло ворожого полону, втратила на цій війні чоловіка, пройшла чимало випробувань, але не зламалася! Найпершим її запитанням під час репатріації на Батьківщину було: « Коли повернуть моїх дітей до мене?». На щастя, це трапилося»,- повідомив Омбудсман України.

Як розповів Дмитро Лубінець, спочатку братик із сестричкою потрапили до інтернату, однак згодом прадідусю вдалося їх забрати до себе. Після цього почався нелегкий шлях повернення дітей мамі.

«Учорашня їхня емоційна зустріч не залишила байдужим нікого. Кадри облетіли всі соцмережі та телеканали. Уся Україна раділа цьому возз’єднанню.

Спільна робота Офісів Уповноваженого з прав людини України та РФ принесла результат. Також долею сім’ї переймалася Ольга Решетилова з «Медійної ініціативи за права людини». Тож продовжимо й надалі робити все, аби повернути додому якомога більше українських дітей!»,- наголосив Дмитро Лубінець.