Фото без описуВідповідно до статей 10 та 12 Податкового кодексу України органи місцевого самоврядування своїм рішенням встановлюють ставки місцевих податків та/або зборів та офіційно оприлюднюють прийняті рішення згідно з вимогами чинного законодавства.

У разі невстановлення місцевих податків і зборів, передбачених статтею 10 Податкового Кодексу України, рішенням селищної ради, такі податки та/або збори справляються виходячи з норм цього Кодексу із застосуванням ставок, які діяли до 31 грудня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування таких місцевих податків та/або зборів.

Визначені місцеві податки та/або збори, відповідно до діючого законодавства, є джерелом формування загального фонду селищного бюджету Старосинявської  селищної територіальної громади, що забезпечують збалансованість дохідної частини селищного бюджету та спрямовуються на задоволення нагальних потреб громадян та суб’єктів підприємницької діяльності в здійсненні господарської діяльності, що створює  передумови для соціально-економічного розвитку територіальної громади.

З метою безумовного виконання положень Податкового кодексу України, недопущення суперечливих ситуацій, забезпечення наповнення дохідної частини селищного бюджету громади, селищна рада має прийняти рішення «Про встановлення  місцевих податків і зборів на території Старосинявської селищної територіальної громади».

         Пропозиції та зауваження щодо проєкту вищевказаного рішення приймаються до 26 травня 2023 року у письмовій формі за поштовою адресою: Старосинявська селищна рада, вул. Івана Франка, буд. 8, смт Стара Синява, Хмельницька обл., 31400 та в електронній формі за електронною  адресою:  inbox@starosynjavska-gromada.gov.ua.

        З проектом рішення можна ознайомитися на офіційному веб-сайті селищної ради за електронною адресою: https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/1393579/