Фото без описуУ селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський. Участь в роботі  взяли  30  членів виконкому. Обговорено та прийнято рішення з наступних питань:

1.Про надання малолітній дитині статусу дитини, яка постраждала   внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

2.Про надання неповнолітній дитині статусу дитини, яка постраждала   внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів;

3.Про затвердження висновку про доцільність звільнення гр.В. від здійснення  повноважень піклувальника над дитиною позбавленою батьківського піклування  Х.;

4.Про затвердження Акту про визначення розміру збитків (ТОВ  «Ресіліент Стара Синява»);

5. Про затвердження Акту про визначення розміру збитків (ПП Л.);

6. Про затвердження Акту про визначення розміру збитків (ПП Я.);

7. Про затвердження висновків опікунської ради при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради;

8. Про затвердження висновку опікунської ради при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради;

9. Про схвалення проєкту рішення «Про внесення змін до селищного бюджету Старосинявської селищної територіальної громади на 2023 рік», на чому зупинилися детально. Начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Інна Гноянко інформувала про зміни: «Станом на 01 січня 2023 року залишок коштів по загальному фонду Старосинявської селищної ради складає 4300,0 тис.грн.  З врахуванням вимог  Бюджетного кодексу України на погашення кредиторської заборгованості  пропонується направити кошти в сумі 360,9 тис.грн на фінансування головних розпорядників коштів селищного бюджету, а саме  по загальному фонду в сумі   311,4 тис.грн. та по спеціальному фонду в сумі 49,5 тис.грн. (розрахунок): Старосинявська селищна рада  - 184,4 тис. гривень. Апарат та відділи селищної ради – 80,0 тис. гривень (погашення кредиторської заборгованості минулого року  «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» - 74,4 тис. гривень, «Оплата послуг (крім комунальних)» - 5,6 тис.грн. );

-Програма розвитку земельних відносин Старосинявської селищної ради на 2022-2026 роки – 49,9 тис. гривень (погашення кредиторської заборгованості минулого року ( «Оплата послуг (крім комунальних)»);

- Програма будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць та доріг комунальної власності Старосинявської селищної ради на 2022-2025 роки – 47,5 тис. гривень (погашення кредиторської заборгованості минулого року («Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» - 45000,00 гривень,  «Оплата послуг (крім комунальних)» - 2500,00 гривень);

- Програма захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Старосинявської об'єднаної територіальної громади на 2021 - 2025 роки   - 7,0 тис. гривень (погашення кредиторської заборгованості минулого року («Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»).

- Відділ освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради  - 167,5 тис гривень.

  • Дошкільні навчальні заклади – 69,9 тис. гривень;
  • Загальноосвітні навчальні заклади – 74,1 гривень;
  • Централізована бухгалтерія відділу освіти – 10,7 тис гривень;
  • Спортивна школа – 12,8 тис. гривень (погашення кредиторської заборгованості минулого року («Предмети, матеріали, обладнання та інвентар»).

- Відділ культури, національностей, релігії та туризму Старосинявської селищної ради  - 9,0 тис. гривень.

  • Програма  розвитку культури Старосинявської селищної ради  на 2021 – 2025 роки – 9,0 тис. гривень (погашення кредиторської заборгованості минулого року (КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)»).

2. Станом на 01 січня 2023 року залишок коштів по екологічному податку та грошових стягненнях за шкоду, заподіяну порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища внаслідок господарської та іншої діяльності   складає 99,1 тис.грн.  З врахуванням вимог Бюджетного кодексу України на погашення кредиторської заборгованості  пропонується направити кошти в сумі 49,7 тис. гривень. Пропонується направити дані кошти по спеціальному фонду головному розпоряднику коштів  селищного бюджету:

- Старосинявська селищна рада  -  49,7 тис. гривень.

  • Програма природоохоронних заходів з охорони навколишнього середовища Старосинявської селищної ради на 2022 – 2025 роки

3. Пропонується за рахунок коштів вільного залишку  збільшити  видаткову частину селищного бюджету в сумі   1 388,0 тис.  гривень.

Направити фінансування головним розпорядникам коштів селищного бюджету, а саме  по загальному фонду в сумі   544,0 тис.грн. та по спеціальному фонду в сумі 844,00 тис.грн.:

  • Старосинявська селищна рада  - 544,0 тис гривень. Фінансування заходів програми:
  • Програма "Турбота" Старосинявської селищної ради на 2021 - 2025 роки -544,0 тис. гривень (надання громадянам одноразової грошової допомоги на лікування – 500,0 тис.грн.,  надання допомоги громадянам, які опинились в скрутних життєвих обставинах (в наслідок пожежі, стихійного лиха, тощо) – 44,0 тис. гривень).
  • Управління фінансів виконавчого комітету Старосинявської селищної ради  - 844,0 тис.гривень.
  • Програма шефської допомоги Збройним Силам України, які розташовані на території Хмельницької області на 2023 рік – 844,0 тис. гривень (надання субвенції для придбання апаратного комплексу придушення каналів управління БПЛА KVS ANTIDRON - G6 – 544,0 тис. гривень та надання субвенції для придбання автотранспорту – 300,0 тис. гривень). 

 4. Відповідно до наказу Хмельницької  обласної військової адміністрації   від 19 січня 2023 року №16/2023-н «Про внесення змін до обласного бюджету  Хмельницької області на 2023 рік» пропонується  збільшити дохідну та видаткову частини загального фонду селищного бюджету  в сумі 207,3 тис. гривень за рахунок субвенції з місцевого бюджету на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами за рахунок відповідної субвенції з державного бюджету  та направити дані кошти  головному розпоряднику Відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної ради  на проведення (надання) додаткових психолого-педагогічних і корекційно - розвиткових занять (послуг), що визначені індивідуальною програмою розвитку, особам з особливими освітніми потребами, які здобувають освіту в інклюзивних класах (групах) закладів дошкільної та загальної середньої освіти.

5. Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 10 березня 2023 року №209-р «Про затвердження розподілу у 2023 році обсягу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації»  пропонується  збільшити дохідну та видаткову частини загального фонду селищного бюджету  в сумі 3 494,5 тис. гривень та направити дані кошти головному розпоряднику коштів Відділу освіти, молоді, спорту, культури виконавчого комітету Старосинявської селищної  на оплату праці та нарахування на заробітну плату педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти.

6. Пропонується затвердити перерозподіл видатків по головному розпоряднику коштів – Старосинявська селищна рада, а саме зменшити видатки по «Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони» в сумі 1816,8 тис. гривень (по загальному фонду в сумі 1622,2 тис. гривень та по спеціальному фонду в сумі 194,6 тис. гривень) та направити дані кошти розпоряднику коштів – Комунальна установа «Старосинявська місцева пожежна охорона» Старосинявської селищної ради (Програма забезпечення діяльності та підтримки Комунальної установи «Старосинявська місцева пожежна охорона» Старосинявської селищної ради на 2023-2025 роки («Забезпечення діяльності місцевої та добровільної пожежної охорони.

 Схвалено інші зміни  до рішення сесії селищної ради від 30 грудня  2022 року № 15-32/2022 «Про селищний бюджет Старосинявської селищної територіальної громади на 2023 рік».

10.Про присвоєння адрес;                                                                                             

11. Про уточнення адрес;

12. Про встановлення тимчасової  споруди;

13. Про затвердження актів обстеження зелених насаджень та надання  дозволу на зріз  дерев на  території Старосинявської селищної ради;

14. Про розгляд заяви  АТ «Хмельницькгаз»;

15. Про призначення опікуна над дитиною-сиротою С.

   У розділі  «РІЗНЕ» інформував  про відпрацювання населених пунктів Старосинявської селищної ради в лютому 2023 року  головний інспектор запобігання надзвичайним ситуаціям Хмельницького  РУ ГУ ДСНС у Хмельницькій області  Мирослав Явдощук, який детально зупинився на роботі рятувальників щодо запобігання пожеж та  виникнення надзвичайних ситуацій на території громади, посилення рейдових виїздів та роботи з місцевим населенням, адже з початком року  вже сталося три пожежі в будинках, загинула літня жінка. Зараз не менш  актуальним питанням є прибирання територій, очистка від торішнього сухостою та заборона палити сухі залишки рослинності.

  Виступив перший заступник селищного голови Олександр Попик, наголосив на організації та роботі добровольчих батальйонів «Гвардія наступу»,  склад котрих формується із добровольців, які готові йти на захист Батьківщини. Повідомив про початок роботи в електронній програмі «Соціальна громада», яка  буде діяти у старостинських округах з метою покращення обслуговування різних верств населення з питань соціального захисту.

  Підсумки  роботи  виконкому підвів селищний голова Віталій Здебський, який наголосив на підтримці та допомозі ЗСУ, продовження спільних справ на  підтримку захисників, котрі на передовій.

 

 

За матеріалами виконкому