Фото без описуУ боях за Україну героїчно загинув  22 лютого 2023 року  Гашинський Андрій Дмитрович на території с.Білогорівка  Бахмутського району  Донецької області.

Андрій Гашинський народився  21 листопада 1991 року в селі  Іванківці, Старосинявського району, Хмельницької області.

Страшна звістка знову  сколихнула нашу громаду…

В боях за Україну 22 лютого 2023 року загинув наш герой -  ГАШИНСЬКИЙ Андрій  Дмитрович.

Андрій Гашинський закінчив Дашковецьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів (тепер Дашковецький ліцей).  Після школи навчався в Голосківському професійно-технічному училищі на електромонтера.

Працював електромонтером у ПСП «Обрій» (с.Теліжинці).

Потім трудився на будівництві у м.Хмельницькому та згодом – за кордоном. Життєві обставини змушували заробляти на життя важкою працею, підтримувати свою сім’ю, ростити малолітніх двох дітей – доньок Олександру та  Дарію.

Із 05 грудня 2022 року  був призваний на військову службу за контрактом до Збройних сил України 10-им відділом  Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

На фронті служив солдатом, водієм гранатометного відділення взводу вогневої підтримки гірсько-штурмової роти військової частини.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконавши військовий обов’язок в бою за Україну, її свободу і незалежність, загинув  солдат Андрій Гашинський 22.02.2023р. внаслідок танкового обстрілу позицій, отримавши поранення не сумісні з життям у районі населеного пункту Білогорівка, Бахмутського району, Донецької області. Смерть пов’язана з виконанням  обов’язків військової служби.  

В лавах ЗСУ  він мужньо стояв в боях проти ворога, проявив себе відданим, гідним сином своєї Батьківщини.

Старосинявська територіальна громада висловлює щирі співчуття матері Валентині Остапівні, батькові Дмитру Володимировичу, сестрі Ганні та дружині Марії, діткам Олександрі та Дарії, усій  родині Героя.

Низько схиляємо голови у журбі разом з рідними та знайомими. Нехай земля буде пухом.    ... Низький уклін вам, наші Янголи! Родині сил витримати цей невимовний біль.

Вічна пам'ять  захиснику  України! Герої не вмирають!