Працівники 34-ої державної пожежно-рятувальної частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області (смт Стара Синява)  спільно із працівниками соціальних служб працювали із жителями села Ілятка. Провели виїзні рейди з метою роз’яснювальної роботи серед  населення Старосинявської громади та розповіли як дотримуватися правил протипожежної безпеки під час опалювального сезону – поводження з пічним опаленням, запобігти  чадному газу та у разі відключень електроенергії – роботи з генераторами.

Мирослав Явдощук,  головний інспектор  ВЗНС Хмельницького РУ  ГУ ДСНС у Хмельницькій області повідомив, що рятувальники зустрілися із жителями с.Ілятка, спільно із фахівцями Старосинявського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді селищної ради відвідали родини, котрі опинилися у складних життєвих обставинах, та надали роз’яснення, як бути обережними під час зимового періоду. Наразі холодні дні, пошкоджено значну частину електричних мереж, потрібно обігрівати та освітлювати домівки. Найчастішою причиною пожеж є необережне поводження з вогнем та електроприладами, акумуляторами, прасками та генераторами.  Тому звертаю увагу усіх мешканців громади бути обачними, контролювати ситуацію, з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Зимовий період – взагалі  відповідальна пора для всіх мешканців громади, враховуючи і вимоги воєнного стану в країні. Тому будьте обачні з вогнем! Не ігноруйте  обережністю  у повсякденних побутових питаннях! Бережіть себе і своїх рідних!

 

За матеріалами 34-ої державної пожежно-рятувальної частини
4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області