Фото без опису17 січня 2023 року в  КНП «Старосинявська багатопрофільна лікарня»  відбувся забір крові виїзною бригадою з Хмельницького центру служби крові для поранених військових ЗСУ. Підтримати захисників України прийшли 66  жителів громади.

Працівники КНП «Старосинявська багатопрофільна лікарня» спільно із хмельницькими медиками підготували донорів до здачі крові та оперативно провели усі необхідні процедури.

Організація збору крові для підтримки військових створена з ініціативи депутатів селищної ради, підтримки селищної ради та КНП «Старосинявська БЛ» селищної ради.

Що потрібно знати донорам, щоб здати кров?

Донор повинен прийти в пункт переливання крові зі своїм паспортом.

Обов’язково поснідати! Не рекомендується вживати жирну, смажену, гостру і копчену їжу. Вранці, перед здачею крові, не можна пити кавові напої, лише чай.

За 3 дні до візиту у відділ переливання крові не можна вживати алкоголь, медикаменти і фарбувальні напої.

Вага дівчат, жінок не повинна становити менше ніж 55 кг, а чоловіків – 65.

Вік: з 18 років до 60.

Дівчатам, жінкам не рекомендується здавати кров під час менструального циклу, бажано через 5 днів після його закінчення. Також не можна здавати кров жінкам, у яких є діти до 1 року.

Здача крові безпечна для донора – донорські пункти в Україні забезпечені одноразовим, стерильним обладнанням та індивідуальними системами. Шприци й голки одноразового користування розкривають тільки в присутності донора. Після використання вони знищуються.

«У мене розповсюджена група крові, моя кров не потрібна». Саме така кров найпотрібніша! Якщо вона так поширена серед здорових, то вона так само поширена і серед хворих. Кров всіх груп – і розповсюджених, і рідкісних – потрібна постійно. Спеціального тривалого відпочинку після кроводачі не потрібно. Після здачі крові потрібно посидіти протягом 10-15 хвилин, уникати важких фізичних навантажень протягом дня і слідувати простим рекомендаціям по харчуванню.  Якщо Ви палите, слід утриматися від куріння протягом години до і після кроводачі. Бажаємо всім здоров’я!