Фото без описуУ селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів перший заступник селищного голови Олександр Попик. Участь в роботі виконкому взяли 29 членів. Обговорено та прийнято рішення з наступних питань.

1.Про внесення змін до реєстру об’єктів благоустрою Старосинявської  селищної ради та видів робіт з їх утримання;

2. Про затвердження КП «Старосинявський комунгосп» виконавцем послуг з вивезення твердих побутових відходів на території Старосинявської селищної ради, про що інформував головний спеціаліст відділу комунального майна,  житлово-комунального господарства та інфраструктури виконавчого комітету селищної ради Паціюк Віктор Васильович.

На виконкому заслухали детальні звіти та інформації про діяльність за півріччя комунальних підприємств селищної ради та погодили їхні звіти:

3. Про затвердження звіту фінансового плану за II квартал 2022 року Спеціалізованого комунального лісогосподарського Підприємства «Діброва» Старосинявської селищної ради, про що поінформував Дмитро Іванович Довгалюк, директор КЛГП «Діброва»;

4. Про затвердження звіту про виконання фінансового плану комунального некомерційного підприємства «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» за І півріччя 2022 року, про що інформувала економіст КНП «Старосинявський ЦПМСД» Тетяна Василівна Кривіцька.

Фото без описуФото без описуФото без опису

У розділі «Різне» старости населених пунктів порушували питання подальшого існування медичного працівника на селі, зокрема, про діяльність ФАПів та їх фінансування. Ця проблема виникла ще у минулому році у зв’язку з низкою вимог Національної служби здоров’я України до організації функціонування ФАПів (сільських пунктів здоров’я). До цього часу при оптимізації усіх витрат, вдалося утримати та профінансувати ФАПи у 2022 році. Яка ситуація складеться в наступному році, покаже час.

Медична реформа «не бачить ФАПів на селі», розуміння ситуації, що залишатись без медицини в малих населених пунктах, де більша половина населення, - це люди пенсійного віку, їм потрібна постійна медична допомога, також є діти, які теж часто хворіють. Але є амбулаторії сімейної медицини. У порядку формування спроможних мереж надання первинної медичної допомоги, затвердженому наказом Міністерства охорони здоров’я, ФАПи взагалі відсутні. Натомість є амбулаторії. Щоб були окремі медичні заклади в селах, то мова йде про території з населенням 750 чоловік. Там, де менше населення, держава фінансувати не буде, а в деяких наших селах населення значно менше. Старосинявський ЦПМСД звернувся із клопотанням про виділення фінансування на ФАПИ на 2023 рік, це розглядатиметься при формуванні бюджету на наступний рік. Про це детально поінформувала головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва.

Підсумки роботи виконкому підбив перший заступник селищного голови Олександр Попик, зупинився на виконанні протокольного доручення Кабінету Міністрів України щодо дотримання тимчасових обмежень із споживання енергії у періоди «пікового навантаження» в енергосистемі.

За матеріалами виконкому