Фото без опису5 грудня у світі та в Україні зокрема відзначають День волонтера - International Volunteer Day. З нагоди цієї дати у селищній раді відбулися заходи у скромній атмосфері.

Години урочистих митей, на жаль, співпали із повітряною тривогою на усій території України, тому нагородження волонтерів Старосинявщини відбувалося в укритті.

Перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик звернувся до волонтерів зі словами подяки за благородну справу, яку кожен безкорисливо робить для захисників України та Миру на землі, щиро привітав з Днем волонтера і висловив вдячність за справжній героїзм у дні боротьби за волю і єдність України, за непохитну позицію та працю заради наближення Перемоги, за цілеспрямовану систематичну працю, яка вкладається для Перемоги України день за днем.

 

Фото без опису

Заступники селищного голови Олександр Попик та Надія Вікарська вручили Грамоти селищної ради волонтерам громади: Громадської організації «Волонтерського центру «Калина»: Володимиру Цезаровичу Галишу, Оксані Павлівні Хміль, Олександру Леонідовичу Сапожніку; Благодійного Фонду «Волонтери Поділля» - Юрію Миколайовичу Кравчуку; Благодійної організації Благодійного Фонду «Перемога у серці»: директору Раїсі Михайлівні Туранській, Надії Федорівні Сердуніч, Валентині Іванівні Яцюк, та грамоти селищної ради і нагрудні значки «Хрест Патріота» від БО БФ «Перемога у серці» Мирону Михайловичу Лушнею та Сергію Миколайовичу Кунцову.

Фото без опису

Працівники будинку культури Олег Поліщук, Ніла Лотишко та Зоя Ткачук привітали волонтерів щирими українськими піснями зі словами глибокої поваги, подяки за волонтерську справу: «… Ми бажаєм вам щастя й тепла, хай добром обдарує вас доля, хай Господь береже вас щодня і печаль не турбує ніколи. Сміх дитячий хай в домі дзвенить, і гармонія в серці звучить і скорішою буде для нас Перемога!»

Фото без опису

З історії: Міжнародний день волонтерів в ім'я економічного і соціального розвитку - один з міжнародних днів ООН, присвячений особам, що займаються волонтерством. Особливо актуальним це свято є сьогодні, адже на плечах волонтерів лежить неабияка допомога та відповідальність під час війни.

Генеральна Асамблея ООН в 1985 році запропонувала урядам щорічно відзначати 5 грудня Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/40/212. ООН закликала держави здійснити заходи з метою підвищення поінформованості про важливий внесок служби добровольців і тим самим спонукати ще більше людей в усіх сферах діяльності пропонувати свої послуги в якості добровольців як на батьківщині, так і за кордоном. Волонтери (добровольці) - це люди, які свій вільний час витрачають на благо суспільства.

Старосинявський БК