Фото без описуПрацівники 34-ої державної пожежно-рятувальної частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області (смт Стара Синява) провели виїзні рейди з метою роз’яснювальної роботи серед  населення Старосинявської громади та розповіли як дотримуватися правил протипожежної безпеки під час опалювального сезону та у разі відключень електроенергії. Адже від початку  холодів були відомі пожежі із летальним  випадком…

Фото без опису

Мирослав Явдощук,  головний інспектор  ВЗНС ХМРУ ГУ ДСНС у Хмельницькій області повідомив, що рятувальники зустрілися із жителями громади та надали роз’яснення, як бути обережними під час зимового періоду. Наразі холодні дні, пошкоджено значну частину електричних мереж, потрібно обігрівати та освітлювати домівки. Найчастішою причиною пожеж є необережне поводження з вогнем та електроприладами, акумуляторами, прасками. Найменша необережність – це паління вдома.    Тому звертаюсь до усіх мешканців громади бути обачними, контролювати ситуацію, з проханням дотримуватись вимог правил пожежної безпеки. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та, як наслідок, призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

Фото без опису

Під час рейду рятувальники нагадали основні правила пожежної безпеки, розповіли про наслідки, які можуть виникнути у разі їх недотримання. Також ДСНСівці проінформували громадян про правила безпечного використання газових та електричних приладів. Для того, щоб вкрай важлива інформація залишалася в пам’яті надовго, рятувальники вручили кожному тематичні листівки із застереженнями. Багаторічна практика показує, що завдяки періодичному проведенню подібних заходів, кількість пожеж у житловому секторі значно зменшується. 

Фото без опису

У випадку, якщо лиха уникнути не вдалося й пожежа все ж таки виникла, негайно потрібно повідомити у пожежно-рятувальну службу за номером 101, потім приступити до оборювання осередку пожежі по периметру, щоб унеможливити поширення полум’я далі. До приїзду пожежних підрозділів необхідно намагатися самостійно ліквідувати пожежу наявними силами та засобами й пристосованою до гасіння технікою.  Зимовий період – взагалі  відповідальна пора для всіх мешканців громади, враховуючи і вимоги воєнного стану в країні. Тому будьте обачні з вогнем! Не ігноруйте  обережністю поводження з вогнем!

Фото без опису


За матеріалами 34-ої державної пожежно-рятувальної частини
4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області