Фото без описуСьогодні у селищній раді проходило засідання виконавчого комітету, яке провів селищний голова Віталій Здебський за участю 30 членів виконкому. На виконкомі детально обговорили шляхи вирішення нагальних питань та прийняли  рішення.

Члени виконкому працювали над вирішенням питань, які становили порядок денний виконавчого комітету і були сформовані згідно звернень громадян і нагальних потреб під час воєнного стану в країні. Розглянули питання:  

1.Про проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення твердих побутових відходів на території  Старосинявської селищної ради, про що інформував Віктор Паціюк, головний спеціаліст відділу комунального майна житлово-комунального господарства та інфраструктури  виконавчого комітету селищної ради;

2. Про  надання матеріальної допомоги, доповів перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик;                           

3.Про затвердження Порядку використання гуманітарної допомоги, що надійшла до КП «Старосинявський комунгосп» від Програми «U-LEAD з Європою», про що повідомив заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин. 

Фото без опису

Андрій Андрійович ознайомив  членів виконкому із роз’ясненням Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України щодо безоплатного отримання дров мешканцями особливо небезпечних територій, в якому вказано, що витрати на закупівлю та доставлення деревини обласним військовим адміністраціям  компенсують шляхом перерозподілу субвенцій з державного бюджету. Це стосується ОВА Донецької, Запорізької, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської, Дніпропетровської та Чернігівської областей, території яких прилеглі до зони проведення бойових дій щодо забезпечення населення цих територій деревиною паливною на період опалювального сезону. У переліку відсутня Хмельницька область. Тому до цього питання варто віднестися з розумінням теперішньої ситуації.

Селищний голова Віталій Здебський підвів підсумки роботи виконкому, наголосив на необхідності економії електроенергії в ранковий та вечірній часи, зауважив на продовженні роботи селищної ради щодо забезпечення організацій генераторами. Зосередив увагу на  підтримці  в першу чергу наших захисників на  фронті, об’єднавши сили працівників місцевого самоврядування, жителів громади та старост на місцях. Кожен має бути  воїном на своєму місці, і разом докладати усіх зусиль для підтримки військових, для Перемоги України.  

За матеріалами виконкому.