Фото без опису15 жовтня щорічно відзначається Міжнародний день білої тростини. Це не свято. Це своєрідний знак біди, що нагадує суспільству про існування поруч людей з обмеженими фізичними можливостями, про допомогу і про солідарність. Сьогодні палиця білого кольору використовується сліпими та слабозорими людьми. Поступово біла тростина стала символом незрячих людей. У різних країнах існують різні правила щодо її використання.

З нагоди цієї дати в календарі у бібліотеці для дорослих проходила година милосердя «На те ми й люди, щоб добро творити», яка відбувалася з ініціативи селищного голови Віталія Здебського. Захід мав за мету – увагу, підтримку людей з вадами зору, надання допомоги в скрутний час сьогодення.

Участь в заході взяли: селищний голова Віталій Здебський, перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Надія Вікарська, лікар – офтальмолог КНП «Старосинявської багатопрофільної лікарні» Антоніна Колісник та члени Українського товариства сліпих нашої громади.

Селищний голова Віталій Здебський вручив продуктові набори людям з вадами зору, наголошуючи на постійній увазі до них: «Давайте не будемо байдужими до людей з вадами зору і при можливості допомагати їм, чим можемо. Адже вони кожен день стикаються з безліччю проблем та постійно борються зі своїми страхами та сумнівами. Будьте милосердними, хто поруч з ними.»

Фото без опису

Соціальну ініціативу селищного голови з побажаннями «Миру, добра, міцного здоров’я!» підтримали:

  • фермерське господарство «Вікторія», керівник Олександр Голомах, с.Бабине;
  • фермерське господарство «Гуменюка», керівник Сергій Гуменюк, с.Пилява;
  • ТОВ «Велес-Агро-М», керівник Степан Загородний, с.Залісся;
  • фермерське господарство «Агро-3», керівник Михайло Ганах, с.Паплинці;
  • фермерське господарство «Новосинявське», керівник Сергій Кравчук, с.Нова Синявка;
  • ТОВ «Хмільницьке», керівник Віктор Рижук.

До слова було запрошено лікаря–офтальмолога Антоніну Колісник, яка висловила слова подяки організаторам ініціативи допомоги та відмітила, що піклування про людей з особливими потребами – справа непроста, але благородна.

Фото без опису

 

За матеріалами Старосинявської центральної бібліотеки.