Фото без описуІз перших днів війни працівники селищної ради заступили на варту підтримки та допомоги захисникам територіальної цілісності України, організувавши тил підтримки у громаді. Ось днями селищний голова Віталій Здебський відправив наступний транш підтримки захисникам.

Звісно, відразу не без проблем давалася кожна справа: виникали робочі питання з доставкою допомоги на фронт з початку лютого, поставали виклики з пошуком нових шляхів організації підтримки та ін. Проте, уже на червень селищною радою відправлено бійцям понад 142 тонни продукції та необхідних речей. Наразі відправили чергову партію допомоги на фронт.

Активно долучилися до пошуку матеріалів для виготовлення саморобних печей-буржуйок старости та мешканці населених пунктів громади – зібрали близько 20 пустих балонів з-під скрапленого газу. Організованими були у Пилявському, Ожарівському, Йосипівському, Цимбалівському, Паплинецькому, Бабинському, Новосинявському, Заліссянському, Адампільському, Лисанівському, Івківському, Пилявківському старостинських округах та Пасічнянському (староста на добровільних засадах Анатолій Базелюк, виготовили 3 саморобні печі) та жителі с.Гончарихи.

Селищний голова Віталій Здебський у співпраці з керівництвом Адампільського ТОВ «Елевато Буд Інвест» в.о. директора Сергієм Івановичем Захаренком організували виготовлення печей.

Варили буржуйки працівники АТК: Федченко Віталій, Цвентух Володимир, Бондарчук Юрій та Шкрябіль Віталій. 40 буржуйок відправлено для обігріву захисників.

Фото без опису

ТОВ «Елеватор Буд Інвест» надали необхідну для водовідведення та утеплення захисних споруд поліетиленову плівку.

Відправили продукти харчування: картоплю, яку виростили та зібрали в рамках проєкту «Сади перемоги», 1,3 тонн картоплі із Новосинявського старостинського округу (староста Віталій Синиця). Моркву і буряк (понад 40 кг) надав фермер (ФГ «Гринчук А.В.») Анатолій Гринчук.

До акції підтримки активно долучилися освітяни (начальник відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради Олександр Пузирук, депутат селищної ради): солодощі та домашню випічку готували працівники кухні Старосинявської гімназії ім.О.Романенка – кухар Олена Левчук, допомагали Людмила Данилишена, Ірина Мазурець, Тетяна Ладижець. 5 ящиків випічки відправлено для наших захисників.

Активно підтримали ініціативу допомоги працівники кухні КНП "Старосинявська багатопрофільна лікарня" (головний лікар Віталій Макогонський). Кухарі: Безсмертна Таня, Черниш Лариса, Безпалько Валентина, Карпушина Людмила, Чорна Людмила, Стасюк Людмила, які випікали печиво для військових.

Продуктові набори організовано за допомогою БФ «Stay safe» (Залишайся в безпеці!) – крупи (рис та горох), борошно - понад 300 кг та напої-енергетики.

Фото без опису

Фото без опису

Також за сприянням селищного голови передали бійцям засоби гігієни – мило, шкарпетки, нижню білизну та утеплені устілки для взуття.

Для психологічної підтримки бойового духу із тилу найтепліші подарунки були від найменших жителів Старосинявської громади – вихованців будинку творчості школярів (директор Ніна Стасюк), які разом із керівниками гуртків виготовили обереги з українською символікою.

Кожен крок нашої допомоги, підтримки захисникам наближає перемогу. Спільними справами, розумінням та взаємною допомогою ми зможемо вистояти. Кожен із нас має бути воїном на своєму фронті, тоді і буде належний позитивний результат.

Міцного оберегу вам, захисники! Все буде УКРАЇНА!