Фото без описуУ лютому 2022-го з  початком  бойових   дій, розв’язаних  російською федерацією на мирних територіях України,  жителі  сіл  Заліссянського старостинського округу активно  долучились    до  акції «Підтримай  своїх!». Як кажуть, від малого до старого, мешканці сіл  об’єдналися  для спільної справи – допомоги військовим та переселенцям.

У населених  пунктах  Залісся  та  Подоляни  було  організоване  нічне  чергування  в  період  комендантської  години  для  забезпечення  громадського  порядку, запобіганню  мародерства та контролю за ситуацією, дотримання правопорядку.

Працівники селищної  ради та  культури в селі  допомагали   наводити  порядок  в  будинках  для  переселенців, упорядковували пустуючі двори.

Активно  взяли участь  в  плетінні маскувальних  сіток  працівники  школи, дитячого садка,  культури, відділення пошти,  пенсіонери - майже  всі мешканці, яким  не  байдуже  наближення  нашої  перемоги.

Усі чоловіки підтримали спільну ініціативу будівництва укріплень на території громади, виходили і понад дві неділі працювали на будівництві. Щирої подяки заслуговують усі, працювали на совість, безупинно, кожен доклав зусиль для спільної справи в такий непростий час.

З самого початку  долучились  до  збору  продуктів  харчування та засобів гігієни   для  потреб  армії. Все,  що  було  зібрано,  відвезено  централізовано до пункту збору центру громади   і  відправлено  у  військові  частини. Землякам  закуплено бронежилети, взуття, медикаменти  за  кошти  односельців.

Господині – жительки сіл округу  переробили  135  кг  риби свіжої риби, котра отримана за сприянням селищного голови Віталія Здебського у співпраці з ПрАТ «Хмельницькрибгосп».  Так,  Герега  Олена  Петрівна виготовляла  рибні  тюфтелі, які відправили для  військовослужбовців у  військові частини, а також видавали переселенцям, яких в нашому окрузі зареєструвалося на тимчасове проживання близько 100 осіб.

М’ясо  птиці  та  свинини  приносили односельчани.  Працівники  місцевих закладів освіти  виготовляли домашні  тушонки і відправляли  для потреб армії, ЗСУ  та  видавали  переселенцям.

Фото без опису

Індивідуально  виготовленням  тушонок  займались: Литвинюк  Ніна  Василівна, Юрчишин  Василь  Миколайович, Колощук  Зоя  Іванівна, Товпига  Михайло Романович. Велика їм подяка за підтримку,  нехай добром повернуться ваші вчинки.

Освітяни, мешканці села ліпили  і  варили  вареники , пекли  млинці  і  все  передавали  волонтерам  для  наших  захисників. У цей складний період воєнного стану кожен докладав максимум зусиль і робив усе, що міг, для підтримки наших захисників. Така згуртованість  вселяє надію і віру, що Україна неодмінно переможе і надалі буде процвітати, розвиватися в мирі та злагоді!

Все буде Україна!

Володимир Українець, староста сіл Залісся, Подоляни,
Любов Дубик, діловод Старосинявської селищної ради.