Фото без описуСьогодні 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

На центральній площі Старої Синяви відбулися  заходи з нагоди   Дня  пам'яті захисників України.

Працівники селищної ради спільно із начальником десятого відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Михайлом Королевським, рятувальники 34-ої державної пожежно-рятувальної частини 4 ДПРЗ ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, працівники  сектору поліцейської діяльності №1 відділення поліції №1 Хмельницького регіонального управління Національної поліції ГУНП в Хмельницькій області узяли участь в заходах із  вшанування захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Працівники органу місцевого самоврядування, учасники АТО/ООС, військові роти тероборони, рятувальники та поліцейські, працівники 10-го відділу Хмельницького РТЦК СП й усі присутні, вшанували хвилиною мовчання тих героїв та захисників, які захищали мирні  українські землі.

Військові підняли Державний Прапор України.  Прозвучав Національний Гімн України.      

Присутні поклали квіти до пам’ятних місць  в центрі селища.

Ведучі  заходу Зоя Ткачук та Олег Поліщук сказали, що сьогодні 29 серпня 2022 року минає 187-ий день нашої оборони за цілісність та незалежність України - це досягнення…, в яке повірили європейські країни, котрі дорожать незалежністю, миром і спокоєм своїх жителів. Більше півроку невпинної боротьби українців за волю та гідність життя в своїй країні, на своїй землі. Всі українці і всі українки, які вистояли, які не здаються, які переможуть. Які повернуть Україні мир.  Вічна слава всім, хто захищає державу!  Вічна пам’ять кожному й кожній, хто загинув за Україну! Слава Україні!

У  населених пунктах територіальної громади  жителі спільно із старостами поклали живі квіти до могил та пам’ятних місць, вшановуючи подвиг захисників миру і цілісності України хвилиною мовчання.

Герої не вмирають! Вони навічно живуть у наших серцях.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.