Фото без описуВійна 2022 року понівечила серця і душі громадян України величезною втратою співвітчизників, але не зламала і ніколи, ніколи не зламає. В період цієї війни наші земляки всіляко підтримують українських бійців і беруть активну участь в акції «Підтримай своїх».

Громадскістю сіл Сьомаки, Буглаї, Дашківці, хутора Дашківського неодноразово збирали і збирають продукти харчування для захисників Вітчизни, переселенців: і овочі і фрукти. Зокрема, картоплю, моркву, буряки, капусту, цибулю, часник, квасину, сушину, мариновані і консервовані продукти, і сало, і смалець і крупи, муку, олію, і все те, що мають у власних домівках, чи могли придбати жителі нашого округу.

Продукцію відправляли в потрібні пункти для бійців, переселенців із гарячих точок війни. Крім того, гуртуючись у міцні колективи, багато виготовляли свіжу, домашню українську продукцію, фасують і відправляють рідним людям, які боронять славетну Україну, її жовто-блакитний стяг і українців.

Цим ми підтримуємо дух бійців і вселяємо віру в перемогу їм і самим собі.

Фото без опису

Громадськість сіл Сьомаківського старостинського округу щиро вірять у перемогу, бо активно долучаються до підтримки наших захисників і співчувають постраждалим переселенцям, які проживають на території сіл і не тільки.

Незважаючи на постійну зайнятість, наші жінки випікали домашню випічку, ліпили вареники, робили консервації і продовжують в цьому дусі. Нереально перезвати всіх, хто долучався і долучається до цієї справи, бо допомагають всі, хто чим може, але не можна не відмітити згуртований колектив Дашковецького НВК, зокрема Оксану Барабаш, яка власним транспортом довозила продукцію в Стару Синяву в волонтерські пункти.

Дружні жителі села Буглаї, готуючи продукти харчування, підтримували собі настрій і заряджали позитивом все, наспівуючи патріотичних українських пісень. Для буглаївців це символічно. Катерина Литвинюк, Світлана Чукань, Тетяна Гуцалюк, Людмила Войтенко, Надія Собченко, Ірина Чукань і всі інші, які могли допомогти фізично у виготовлені продукції для захисників.

Валерій Антонишин та Андрій Сопрук забезпечували цей дружній жіночий колектив мукою, гречкою, олією та іншими продуктами, Юрій Литвинюк транспортував у волонтерські пункти селища Старої Синяви.

Фото без опису

А Сьомаки – село з особливою історією. Сьомаківці, як ніхто інший, знають що таке війна ще з попередніх поколінь. Хто родинами, хто сам особисто, хто чим міг, може допомогти, допомагають, гуртуючись у велику силу в тилу. При спілкуванні, особливо з перших днів війни, у кожного з них текли сльози смутку, але в душі великий героїзм та віра в перемогу, витримка і мужність. Пересиливши все в собі пекли сьомаківці Ганна Єцик, Світлана Дерен у своїх власних печах з трепетом і любов’ю, як рідним дітям, пироги для наших військових.

Василь Сташко, Степан Каражбей, Сергій Мулярчук, Наталія Попсуй, хто, як підприємець, хто просто громадянин надавали муку для жінок, які її переробляли на вареники. Всі несли начинку, муку, яйця, жир і фасували у ємкості, які надавала Юлія Люх і стала організатором, надала приміщення для приготування, а чоловік відвозив власним транспортом до волонтерських пунктів. Мати героїня Катерина Захарчук, її дочки Світлана, Майя, невістка Тетяна; соцпрацівник Світлана Добрянська, дочка Тетяна; Галина Похила та невістка Марія; Тетяна Рикун, Світлана Мушина,Таміла Каражбей, Світлана Литвинюк, Ольга Чорновіл, Світлана Стохля, Любов Андруніна і багато інших.

Завідувач сільською бібліотекою Леся Гончарук активно спрацювала і підняла своїх дружніх сусідів, які виліпили не одну партію українських вареників. Не могли не підтримати ініціативу, адже і її син теж зараз служить і готується боронити рідний край.

Сім’я Галини Люх: вона, невістка і дочка, і син, і онучка - всі родиною стали найактивнішими учасниками акції «Підтримай своїх». Юлія Люх вишукувала все можливе і не можливе і залучила практично всіх місцевих відвідувачів власного магазину до волонтерської справи, ніхто не відмовив.

Не можна не відзначити і великої роботи Миколи Попсуя, який за власний кошт спільно із місцевою молоддю – хлопцями готували та надали необхідну допомогу захисникам. За сприянням селищного голови Віталія Здебського сьомаківці також переробляли свіжу рибу на тушонки для бійців і переселенців.

Я, як діловод селищної ради цих сіл теж організовувала громадськість до волонтерської допомоги, сама активно долучалась, і хочу щиро подякувати всім за підтримку, активність, адже всі ми заслуговуємо на більше як на «дякую» на ПЕРЕМОГУ України!

Квітуча, багата, зелена, надзвичайно красива українська земля.

За всю історію свого існування вона славилась величністю культури, хлібними полями і високою врожайністю всіх культур, які тут ростуть. А що в нас не росте? – навіть тропічні овочі і фрукти. Тому, що їх вирощують особливі люди – українці - працьовиті, наполегливі, мужні і непереможні, як сама Україна…

 

Катерина Гурина, діловод Старосинявської селищної ради