Фото без описуНа сьогодні Старосинявська громада продовжує жити в умовах воєнного стану. Минає 155-а доба війни в країні… Працівники селищної ради спільно із жителями населених пунктів громади, керівниками аграрних підприємств трудяться і безперебійно працюють для забезпечення продукцією наших захисників та тих, хто вимушено оселився в громаді. Працюємо в такому ритмі уже понад 5 місяців.

Організовуємо та проводимо різнопланові акції на підтримку ЗСУ, підтримали акцію громадської організації «Старосинявська спілка учасників АТО» «Народний автомобіль» - долучилися до збору коштів на автомобіль на передову, допомогли спортивними заходами, направили одноденний заробіток працівників ради на пошиття теплого одягу військовим, підтримали наших захисників збором коштів на необхідні речі, постійно організовували збір допомоги продуктів харчування в міста, де ведуться запеклі бої, та нашим військовим на фронт.

Багато громад мають можливість та хочуть більше допомагати ЗСУ. Сьогодні органи місцевого самоврядування не можуть купувати необхідні для військових речі за спрощеною процедурою – оперативніше по собівартості, платять дорожче чи змушені купувати те, що є в наявності, очікують місяцями необхідне терміново.

Наразі придбати необхідні захисникам товари оборонного призначення, а також спецтранспорт, можливо лише в іноземних постачальників, які, враховуючи воєнний стан та відповідні ризики, погоджуються поставляти товар тільки на умовах стовідсоткової передоплати. Асоціація міст України, членом якої є Старосинявська громада, вже чотири місяці наголошує на важливості того, щоб Уряд вдосконалив чинну нормативно-правову базу і дозволив органам місцевого самоврядування здійснювати передоплату.

Шановний Прем'єр-міністре, Денисе Анатолійовичу, допоможіть нам оперативніше підтримувати ЗСУ! Прийміть запропоновану Асоціацією міст України постанову! Спростіть порядок закупівель! Дозвольте допомагати вiйську більше, швидше та якісніше! Спільними зусиллями ми зможемо наблизити перемогу!

 

Віталій ЗДЕБСЬКИЙ,

селищний голова.