Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання  виконавчого комітету, яке провів заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин.  Участь в роботі  взяли 32 члени виконкому із 47. Розглянуто та прийнято рішення із 9-ти питань порядку денного, котрі викликані вимогами часу і чинного законодавства та практичною діяльністю структурних підрозділів, комунальних установ селищної ради критичної інфраструктури та жителів громади.

Розглянуто такі  питання:

1.Про внесення змін та доповнень до рішення сесії селищної ради від 30.03.2021р. №21-7/2021 «Про затвердження Програми забезпечення функціонування, розвитку та поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Старосинявський ЦВ №1» на 2021-2025 роки, про що інформував директор КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Валентин Матіяш, наголошуючи на придбанні двох насосів, котрі вкрай необхідні для водопостачання сіл Липки та Лисанівці.

2. Про внесення змін та доповнень до рішення сесії селищної ради від 30.03.2021р. №11-7/2021 «Про затвердження Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на території Старосинявської об’єднаної територіальної громади на 2021-2025 роки», інформував заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин. Зміни стосуються про виділення 12 тис. грн. на закупівлю матеріалів у КЛГП «Діброва» - 95 м куб лісу.

3. Про погодження калькуляцій КП «Старосинявський комунгосп», повідомив головний спеціаліст відділу комунального майна та житлово-комунального господарства та інфраструктури, цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи Віктор Паціюк. Зміни у проведенні розрахунків калькуляцій пов’язані зі змінами цін на пальне.

4.Про внесення змін до Програми розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021-2025 роки, обговорюючи дане питання члени виконкому Олександр Іванов та Григорій Демчишин гостро порушували питання благоустрою місцевого кладовища у Старій Синяві та вчасного вивезення твердих побутових відходів, що напряму пов’язано із постачання дизпалива, а оскільки комунгосп є об’єктом критичної інфраструктури, то це має враховувати і керівництво атозаправок з м.Хмельницького, котрі розміщені на території громади.

Фото без опису

5. Про внесення змін до селищного бюджету на 2022 рік, зокрема, на: Програму розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021 – 2025 роки (КПКВК МБ 0116030) – 125,1 тис. грн (надання дотації на забезпечення виплати заробітної плати працівникам – 86,7 тис.гривень, оплата послуг по благоустрою населених пунктів – 38,4 тис. гривень).

Програма розвитку КП «Старосинявський комунгосп» та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021 – 2025 роки (КПКВК МБ 0116020 )– 84,6 тис. гривень (надання дотації для зміцнення матеріально – технічної бази ).

Програма забезпечення функціонування, розвитку та поповнення статутного капіталу комунального підприємства «Старосинявський ЦВ №1» на 2021-2025 роки (КПКВК МБ 0117670) - 94,5 тис.грн. (поповнення статутного капіталу (придбання насосів глибинних)).

та 6. Про схвалення проєкту рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік», доповіла начальник управління фінансів виконавчого комітету селищної ради Інна Гноянко. Також на виконкомі погодили питання №7. Про схвалення проєкту рішення «Про встановлення місцевих податків і зборів на території Старосинявської селищної ради», внесли пропозиції до проєкту рішення.

8. Про затвердження схеми організації дорожнього руху по смт Стара Синява Хмельницької області – інформував начальник відділу (Інспекції) державного архітектурно-будівельного контролю Олег Ніколаєць.

9. Про надання згоди на безоплатне прийняття майна з державної власності у комунальну власність Старосинявської селищної ради – автомобіль-пожежну автоцистерну ЗІЛ-130 повідомив заступник селищного голови Андрій Карпушин, на виконкомі погоджено питання безоплатного прийняття майна з державної власності у комунальну власність селищної рад, - пожежного автомобіля

У розділі «Різне» виступила депутат селищної ради, головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва, яка інформувала щодо приміщення колишньої санепідемстанції, яке є архітектурною будівлею ХІХ століття, наразі немає потреби та й, власне, можливостей селищного бюджету, стосовно його використання ЦПМСД, тому пропозиція зняти це приміщення з оперативного управління центру.

З усіх питань прийнято позитивні рішення.

 

За матеріалами виконкому.