Фото без описуУже три місяці триває повномасштабне вторгнення російської федерації на мирну Україну. За цей час українці встигли продемонструвати усі свої найкращі якості, жителі Новосинявського старостинського округу об‘єднали свої сили для допомоги українським захисникам, підтримки переселенців. Кожна навіть маленька справа стала у пригоді, кожна надана допомога стала не лише підтримкою військовим, а й підняттям духу, моральної стійкості…

Жителі Новосинявського старостинського округу з першого дня війни активно долучалися до збору продуктів харчування: овочів, крупів, макаронів та виготовлення різної консервації.

Кожен із мешканців проявляв себе, як міг. Стаднік Сергій Вікторович надав свиню для виготовлення тушонки, Борисюк Віктор Сергійович - мішок гречаної крупи. У результаті за допомогою жителів зроблена гарна справа - виготовлено близько тисячі банок каші з м'ясом та паштету. Довгожителька села Найко Ганна Іванівна (88 років) віддала 11 гусей для виготовлення домашніх тушонок.

Активну участь у виготовленні м‘ясних домашніх консервацій взяли усі жителі села, вчителі, працівники дитсадка, бібліотеки, культури, шкільний кухар та весь техперсонал місцевої школи с.Нова Синявка.

За сприянням селищного голови Віталія Здебського організовано більше 130 кг свіжої риби у співпраці із ПАТ «Хмельницькрибгосп», яку жінки з Нової Синявки переробили на рибні домашні консерви.

Щоби урізноманітнити меню, жителі нашого округу неодноразово пекли різні види домашньої випічки. Хочемо відзначити найактивніших і щиро вдячні їм за підтримку та зроблену спільну справу: дякуємо Лучинській Катерині, Ліщішиній Ганні, Прокоповій Марії, Бондар Галині, Куліш Раїсі.

Жінок підтримали у виготовленні продукції Леськов Анатолій, Демчишин Віктор, Наумець Вадим, котрі купили мішок цукру для виготовлення домашнього згущеного молока.

Також збирали матраци, ковдри, подушки та балони з під скрапленого газу для виготовлення буржуйок для наших воїнів. В цьому були активні жителі с.Ілятка.

Окрема подяка директору Новосинявського ліцею (загальноосвітня школа І-ІІІ ст.) Сергію Наумцю та директору місцевого дитсадка Світлані Бабенко за всебічне сприяння у виготовленні продукції – домашньої випічки.

Щиро вдячні за підтримку ФГ «Новосинявське» (керівник Сергій Кравчук), надали 4 ц пшениці та 3 ц соняшника для виготовлення муки та олії, як основних складових домашніх продуктів.

Висловлюємо вдячність керівництву та структурним підрозділам селищної ради, які працювали до ночі, щоби організувати допомогу нашим переселенцям (їх у Новій Синявці було зареєстровано 165 переселенців). До кожної родини та людини потрібен індивідуальний підхід, розуміння ситуації, сприяння в оформленні допомог різних видів, збір документів; потрібно було організувати гуманітарну допомогу та надати підтримку в теперішньому важкому становищі…

Дякуємо благодійній організації «Карітас України», за підтримку настоятелю храму «Преображення Господнього» у Старій Синяві о. Мирону Лушнею, котрі привезли гуманітарну допомогу в село, і всі внутрішньо-переміщені особи, хто на даний час залишився мешкати тут, змогли отримати набори продуктів, засобів гігієни.

Українці, в тому числі і наші мешканці, вже неодноразово довели, що спільними добрими справами – ми сила! І поки нас захищають такі воїни, як захисники України ЗСУ, ми залишаємося незламними та непереможними.

А отже, все буде Україна!

Фото без описуФото без опису

Віталій СИНИЦЯ, староста сіл Нова Синявка, Ілятка,

Світлана ЩИГОЛЬ, діловод селищної ради.