Фото без описуЗа ініціативи селищного голови Віталія Здебського спільними зусиллями старост населених пунктів громади, мешканців сіл та окремих керівників аграрних підприємств на території Старосинявської громади триває реалізація Всеукраїнського проєкту «Сади Перемоги».

Пропозиція територіальної громади в рамках проєкту Всеукраїнської кампанії «Сади Перемоги» спрямована на ефективне використання доступних земельних ділянок і спрямування всіх ресурсів для вирощування харчових продуктів задля недопущення продовольчої кризи в Україні. На даний час за організацією старост сіл нашої громади, жителів та місцевих орендарів земельних ділянок, які виявили бажання приєднатися до участі в проєкті, засаджено картоплею понад 5,42 га вільних земельних ділянок. З насінням згодилися допомогти місцеві мешканці, керівники місцевих агропідприємств піклувалися обробітком земельних ділянок, обробітком площ гербіцидами.

На сьогодні найактивніше спрацювали у Пилявському, Лисанівському та Пилявківському старостинських округах, де засадили понад 0,50 га в кожному, понад 25 сотих засадили в Івківському та Паплинецькому старостинських округах, гарно спрацювали у Йосипівському, Адампільському округах.

На території Пилявського та Пилявківського старостинських округів значну практичну допомогу надав аграрій Микола Повх (СФГ «Повха М.»), який допоміг підготувати усі площі під висаджування картоплі, здійснив обробіток грунту. На території Лисанівського старостинського округу всебічну підтримку та допомогу надав керівник ФГ «Манзюк», депутат селищної ради Віталій Манзюк; дискував площу під висадку картоплі Олексій Малінчук, обробив землю Віктор Демків.

Селищний голова Віталій Здебський подякував учасникам проєкту за підтримку та розуміння ситуації, - в країні йде війна, і сьогодні завдання кожного з нас забезпечити продовольством не лише переселенців, що мешкають на території громади, а й підтримати українців на тимчасово окупованих територіях, внутрішньо переміщених осіб та всіх, хто на передовій. Війна спричинила кризу із забезпеченням України зерном, овочами, олійною та м’ясною продукцією, тому, нам необхідно вишукати шляхи, як це зробити в теперішніх умовах. І цей шлях є одним із тисячі інших шляхів…

Відділ економічного розвитку, торгівлі

та інвестицій виконкому селищної ради