Фото без описуСьогодні 23 травня наша держава відзначає День Героїв України. Це день пам’яті усіх українців - борців за волю України, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, Героїв Небесної Сотні і Героїв АТО.

У центрі Старої Синяви з нагоди цієї дати відбулося вшанування героїв. Захід відкрили звучанням Національного Гімну України. Загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання та покладанням живих квітів до пам’ятних стел меморіальних дощок та пам’ятників у центрі селища. В акції вшанування героїв взяли працівники селищної ради, працівники культури та бібліотек, військові.

Ведуча заходу Зоя Ткачук: «З 24 лютого наша держава та її громадяни переживають чи не найважчий період в новітній історії - війну, яка розпочала росія проти України. Тож цей день-данина пам’яті не лише Героїв минувшини, а й день Героїв новітніх, які сьогодні віддають свої життя за Соборність та незалежність країни, свободу української нації.

89-ий день нашої оборони- це досягнення… Досягнення мільйонів українців. Ви всі стали Героями. Всі українці і всі українки, які вистояли, які не здаються, які переможуть. Які повернуть Україні мир. Ми впевнені у цьому. Вічна слава всім, хто захищає державу!

Вічна пам’ять кожному й кожній, хто загинув за Україну! Слава Україні!»

Фото без опису

Відділ культури, національностей, релігій та туризму

виконкому селищної ради.