Про врахування в роботі положень постанову Кабінету Міністрів України від 19.04.2022 № 462 “Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану” 19 квітня 2022 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану».

Відповідно до цього документу призначення житлової субсидії на наступний період з травня 2022 року домогосподарствам, які отримували житлову субсидію в опалювальному сезоні 2021-2022рр. будуть проводитись без звернення громадян (крім адміністративно-територіальних одиниць де структурні підрозділи соціального захисту населення не мають можливості забезпечити підготовку та виплату таких справ в зв`язку з активними бойовими діями, тимчасовою окупацією – на цих територіях субсидія буде розрахована по відповідним формулам цієї постанови).

Але, якщо розмір субсидії в опалювальний період дорівнював 0,00 грн., субсидія не буде розрахована. Якщо Вам було відмовлено в призначенні субсидії – субсидія також не буде розрахована.

Перепризначення буде здійснюватися на підставі інформації, яка буде отримана органами соціального захисту населення з оновленням даних про доходи осіб від ПФУ та ДПС, після впровадження змін до програмного комплексу «житлові субсидії».

Призначатимуть субсидію і людям, які отримали валюту від благодійних організацій або придбали для оплати лікування чи навчання.

Для отримувачів з регіонів, у яких тимчасово не працюють органи соціального захисту, встановлено спеціальний механізм визначення розміру житлових субсидій та пільг в квітні та протягом неопалювального сезону. Їхній розмір визначатиметься на основі розміру субсидії або пільги за січень 2022 року з урахуванням фактичних даних 2021 року про співвідношення середнього розміру субсидій або пільг у січні та квітні, а також у січні та вересні, як найбільш показовому місяці неопалювального сезону.

Окремо зазначаємо, що людям з регіонів, де ведуться бойові дії, субсидію призначать з початку сезону, незалежно від того, в якому місяці сезону вони звернулись за призначенням. Цій категорії субсидіантів дозволили не інформувати про обставини, які впливають на призначення та розмір субсидії протягом воєнного стану. Але вони зобов’язані поінформувати про такі обставини протягом першого місяця після скасування воєнного стану.

 

Олена Карпович,

начальник відділу з питань соціального захисту

населення виконавчого комітету

Старосинявської селищної ради