Фото без описуСтаном на 27.04.22 сьогодні з часу повномасштабного вторгнення в Україну зареєструвалося на території Старосинявської громади 3030 внутрішньо переміщених осіб, з них понад 360 дітей, на даний час понад 2480 ВПО залишаються проживати в громаді.

Продовжують прибувати переселенці з міст України, де ведуться важкі бої: Маріуполя, Запоріжжя, Донецька, Луганська та Кривого Рогу. Повертаються в Київ, Київську область.

Важлива робота в тилу. На базі селищної ради працюють з початку березня два координаційні центри з надання гуманітарної допомоги переселенцям у приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря»:

  • у Пункт видачі продуктів харчування Старосинявської територіальної громади (де надають дитяче харчування, продукти, дитячі речі та засоби гігієни згідно отриманих талонів на одноразову допомогу) звернулося за допомогою всього 742 родини, (2733 осіб членів родин), за день 27.04.22 – 12 родин, які отримали допомогу для 28 осіб.
  • Фото без описуТакий набір допомоги видається кожному переселенцю: мука, макарони, олія (1л), консерва рибна (1шт, жестяна упаковка), рибна тушонка (1 банка, скло), квасоля консервована (1 банка), кукурудза консервована (1 банка), солодощі, печиво, сік, дитяче харчування, картопля, сало (за бажанням ВПО), крупа, цукор, чай (при наявності, за рівномірним розприділенням на усіх переселенців), гель для душу, мило, памперси, вологі та сухі серветки, засоби жіночої гігієни.
  • у координаційний центр з надання гуманітарної допомоги (де видають одяг, взуття) на сьогодні звернулося всього 618 родин, (1423 особи), за день 27.04.22 – 7 родин, які отримали допомогу для 15 осіб.
  • Паралельно працює дитячий пункт видачі одягу: з початку роботи допомогу отримало 741 особа.

Працівники ЦНАП працюють кожного дня без вихідних - субота і неділя - із 08.00 год по 15.00 год без перерви на обід - для оперативності внесення даних - над видачею довідок за електронною системою «Соціальна громада» внутрішньо переміщеним особам (вимушеним переселенцям). Станом на 27.04.2022р. сформовано та видано 2488 довідки (разом із справами про надання допомог).

У селищній раді продовжують приймати заяви від власників житла, які надали прихисток переселенцям, для оформлення компенсації за комунальні послуги. Станом на 27.04.2022 р. сформовано 195 справ, внесено до бази даних 714 переселенців.

Оперативний штаб ЦЗН та НС

селищної ради