Фото без описуСитуація станом на 09.00 09 квітня 2022 року на території Старосинявської громади контрольована. Минає 45-а доба війни, півтора місяці від повномасштабного вторгнення російських окупантів на мирні українські міста і села…

Дякуємо нашим захисникам і Богу за цей ранок, за ці пережиті дні. Безперебійно працюємо в тилу: все для фронту, все для Перемоги. Вічна Пам’ять Героям і всім мирним жителям, котрі загинули в Україні від рук нелюдів.

Повідомляю вам, що оперативний штаб цивільного захисту населення та надзвичайних ситуацій селищної ради продовжує працювати цілодобово, здійснюється патрулювання вулиць громади комендатською ротою самооборони та правоохоронними органами;

  • - На базі селищної ради щоденно працювали два координаційні центри з надання гуманітарної допомоги переселенцям у приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря», (надають дитяче харчування, продукти, дитячі речі та засоби гігієни, одяг). Понад 2500 переселенцям надано необхідну допомогу. Залучили у співпраці з міжнародними фондами ще 25 т гуманітарної допомоги.
  • -Вже вкотре формуємо черговий вантаж для допомоги жителям міст, де тривають жорстокі бої.
  • -Надаємо допомогу захисникам; сформовано вантажі продуктової допомоги бійцям.
  • -Видаємо довідки внутрішньо-переміщеним особам на оформлення допомоги, такі довідки видаються працівниками з питань соціального захисту селищної ради у ЦНАП.
  • -Працюємо далі над формуванням списків на компенсацію комунальних послуг родинам, які прийняли переселенців, звертайтеся до старост сіл та у селищну раду.
  • -Громада продовжує жити в умовах воєнного стану. Підприємства критичної інфраструктури працюють. Організовуємо дні благоустрою на території громади. Прошу усіх долучитися.
  • -Нагадую, що у Хмельницькій області населенню заборонили відвідування та в'їзд у ліс;
  • -не забувайте про комендантську годину – з 22.00 до 06.00; не ігноруйте сирени.
  • -Дотримуйтесь правил переїзду блок-постів; будьте обачними - не сідайте за кермо в стані алкогольного сп’яніння, інакше ваші автівки буде вилучено і передано для потреб ЗСУ.
  • -Не паліть сухі трави! Паління трави в нинішній час - це допомога ворогові на орієнтир!

Висловлюю вдячність усім жителям громади, хто допоміг з організацією продуктів харчування, за надання підтримки захисникам та гуманітарної допомоги нашим переселенцям.

Закликаю не поширювати в групах та соцмережах інформацію, яка не відповідає дійсності, не сприяйте поширенню дезінформації, яка може зашкодити роботі захисників та спецслужбам на місцях. Це прирівнюється до диверсій.

Будьте розсудливі! Не розпалюйте на пустому місці ворожнечу і ненависть, проявляймо розум і не піддаємось на провокації. Ми з вами сьогодні працюємо в тилу для Перемоги! Наше головне завдання - мобілізувати для цього всі можливі ресурси.

Разом – до Перемоги! Все буде добре! Все буде УКРАЇНА!

Селищний голова