Фото без описуСитуація станом на 14.00 30 березня 2022 року на території Старосинявської громади контрольована. Минає 35-та доба війни. Збройні Сили України - єдина діюча гарантія безпеки України. Щира вдячність хоробрим воїнам ЗСУ за стійкість духу і незламність!

35 днів українські міста під обстрілами та ракетними ударами, українці не наївні люди і навчилися довіряти лише фактам. Цей період назавжди змінив нас, змінив нашу державу та весь світ!

Українці не забудуть вбивств мирних жителів та дітей, не пробачать агресору геноциду та масштабів руйнуваннь …

Інформую про головне:

  • кожного ранку, о 9:00 громада бере участь в національній хвилині мовчання за всіх українців, чиє життя забрала війна з росією. За військових, рятувальників, цивільних, дітей, медиків та волонтерів;
  • станом на сьогодні зареєструвалося 3002 внутрішньо переміщених осіб, з них 504 дитини, 82 переселенці покинули територію громади;
  • продовжуємо співпрацю з низкою благодійних організацій, щоб залучити якомога більше ресурсів. На базі селищної ради працюють два координаційні центри з надання гуманітарної допомоги переселенцям у приміщенні колишнього кінотеатру «Зоря», (надають одяг, дитяче харчування, дитячі речі та засоби гігієни). На сьогодні звернулося за допомогою 142 особи; у центрі видачі продуктів харчування селищної ради допомогу отримали 576 осіб.
  • Висловлюю вдячність усім жителям громади, хто допоміг з організацією продуктів харчування, за надання підтримки захисникам та гуманітарної допомоги нашим переселенцям;
  • формуємо вантажі з необхідною допомогою для мешканців міст, по яких окупанти завдають жорстоких ударів – селищною радою було організовано додатково ще 13 т продукції за участі старост та жителів громади. Загалом відправили 80 т. Висловлюю щиру вдячність жінкам сіл громади, містечка, які активно долучилися до допомоги.
  • Видаємо довідки внутрішньо-переміщеним особам на оформлення допомоги, такі довідки видаються працівниками з питань соціального захисту селищної ради.
  • Працюємо над формуванням списків на компенсацію комунальних послуг родинам, які прийняли переселенців.
  • Громада продовжує жити в умовах воєнного стану. Підприємства критичної інфраструктури працюють. Прошу усіх керівників та організацій, жителів навести благоустрій на прилеглих територіях.
  • Нагадую, що у Хмельницькій області населенню заборонили відвідування та в'їзд у ліс;
  • Не паліть сухі трави! Паління трави в нинішній час - це допомога ворогові на орієнтир! Ви відволікаєте цим спецслужби! За останній тиждень зафіксовано велику кількість пожеж на території громади згідно облікових даних. Не забувайте про високі штрафи.

 

Будьте обережні, дотримуйтеся інформаційної гігієни, не розповсюджуйте дезінформацію та зайві домисли, які можуть зашкодити роботі захисників та спецслужбам на місцях. Це прирівнюється до диверсій.

Згуртованість сьогодні дуже важлива. Будьте розсудливі! Закликаю не розпалювати ворожнечу і ненависть, проявляймо розум і не піддаємось на провокації. Ми з вами сьогодні працюємо в тилу для Перемоги! Наше головне завдання - мобілізувати для цього всі можливі ресурси. Про інші важливі справи, які уже виконано для підтримки наших захисників, розповім все у свій час.

Все буде добре! Все буде УКРАЇНА!

Селищний голова