Фото без описуСитуація на території Старосинявської громади станом на 16:00 11 березня контрольована. П’ятнадцята доба повномасштабної війни в Україні. Досить швидко пройшов час – півмісяця важких випробувань для нації і країни. Дякую від усіх жителі громади захисникам, що вірно і впевнено тримають оборону і трудяться в тилу.

Оперативний штаб ЦЗН та НС громади працює цілодобово в посиленому режимі. Керівництво штабу працює в штатному режимі, знаходиться на робочих місцях. Я особисто кожного дня відвідую місця для оборони території й підтримую добровольців, які там працюють, готуючи надійний захист. Це велика важка праця в умовах зими. Вже завершуються роботи. Наші хлопці продовжують будувати далі оборонну лінію.

Здійснюємо постійний контроль за правопорядком, ведеться цілодобове патрулювання вулиць населених пунктів.

Відновлено дистанційне навчання у школах.

Усі комунальні підприємства та заклади охорони здоров’я надають необхідні послуги населенню. З початку війни за медичною допомогою звернулося понад тисячу хворих, в тому числі 50 особам тимчасово переселеним з інших регіонів, усім надана медична допомога.

Кожного дня штаб ЦЗН та НС селищної ради веде цілеспрямовану співпрацю з волонтерськими пунктами, що діють на території громади. Організовано та направлено понад 35 т гуманітарної допомоги захисникам - одяг, продукти: випічка, вареники, тушонки та хліб. Висловлюю подяку усім жителям громади, особливо жінкам, які допомагають готувати продукцію для потреб фронту.

Задіяно всі можливі оборонні методи, працюємо над упорядкуванням місць захисту. Дякую усім чоловікам громади, хто допомагає укріплюватися.

Не забувайте про дотримання комендантської години з 21 до 06.00; про заборону продажу спиртних напоїв; обмеження світлового режиму. При сигналі «Повітряна тривога!» - розміщуйтеся в укриття!

Прохання – усім переселенцям зареєструватися у Центрі надання адміністративних послуг, військовозобов’язаним чоловікам зареєструватися у селищній раді або місцевому відділенні військкомату.

При селищній раді діє координаційний штаб організації та надання допомоги військовим та переселенцям. На сьогодні на території громади поселили близько 2 тисяч переселенців з міст, де ведуться бойові дії: з них 500 дітей. Зареєстровано майже 200 автомобілів, що в’їхали на території громади з інших міст.

Направлено упорядковані документи підписів жителів громади до НАТО з проханням «Закрити небо над Україною!» - таких підписів зібрано 6746.

На території громади діють волонтерські пункти: "Калина" у приміщенні колишньої Статистики та у приміщенні «Нова Пошта», з якими співпрацюємо.

Зараз всі зусилля спрямовуємо для фронту. Горджуся нашою командою на Старосинявщині. За цих 15 днів війни ми спокійно, впевнено, але оперативно вирішили багато питань забезпечення військових одягом, обладнанням, продуктами. Після закінчення війни все розкажемо детальніше і покажемо фото, відео. А зараз просто робимо кожен свою справу на підтримку. І не підводимо захисників. Віримо у збройні сили України та перемогу!


 

Селищний голова    Віталій ЗДЕБСЬКИЙ