Фото без описуДо відома жителів громади! Доводимо до вашого відома , що комунальне некомерційне підприємство «Старосинявська багатопрофільна лікарня» працює в цілодобовому режимі, у тому числі і святкові дні.

Відбулися певні кадрові зміни, а саме: призначені нові заступники головного лікаря з медичної частини – Левчук Святослав Олександрович, завідуючий хірургічним відділенням – Мутка Володимир Романович, призначена нова лікар-невропатолог Мутка Яна Юріївна. Головний лікар КНП «Старосинявська БЛ» працює в штатному режимі і нікуди не виїжджав, відпустки не брав і не збирається брати під час воєнного стану. Хочу заспокоїти жителів громади і застерегти – фільтрувати інформацію, довіряти тільки офіційним даним.

У поліклініці ведеться прийом хворих без обмежень за всіма напрямками. У зв’язку з воєнним станом згідно наказу Міністерство охорони здоров’я, з метою зменшення загрози для життя пацієнтів проводиться госпіталізація важкохворих та невідкладних станів. Однак всі, котрі потребують госпіталізації, і бажаючі будуть госпіталізовані. Створений достатній запас медикаментів, ретгенплівки, перев’язувальних матеріалів на випадок можливого масового поступлення поранених та виділені додаткові ліжка. До речі, 17 ліжок було відправлено на потребу захисників, що служать в комендантській роті.

На даний час в лікарні знаходиться на лікуванні 35 хворих, в тому числі і 15 осіб з коронавірусною хворобою , котрі потребують кисневої підтримки і реанімаційних міроприємств. Майже щодня завозимо 6-8 балонів з киснем.

Працівники лікарні по мірі можливості допомагають Збройним силам України, Територіальній обороні та комендантській роті. Перерахований одноденний заробіток всіх працівників лікарні в сумі 80 тис. грн. У поліклініці щодня плетемо захисні маскувальні сітки, працівники кухні медичного закладу допомагають забезпечувати свіжими стравами наших воїнів – ліплять вареники, випікають пироги, які ми відправляємо захисникам.

При лікарні виділили три кімнати зі зручностями в приміщенні старого корпусу для потреб переселенців.

У лікарню з 01.03.2022 року за медичною допомогою в тому числі стаціонарною крім жителів громади звернулося 46 переселенців в тому числі 4 важкохворих дітей, а також троє військовослужбовців комендантської роти двоє учасників госпіталізовано). Всім надано безкоштовну медичну допомогу. Слава Україні! Разом ми переможемо!

Віталій Макогонський,

головний лікар КНП «Старосинявська БЛ»