Фото без описуПовідомляю вам, що станом на 11-ту годину 01 березня 2022 року суспільно-політична, економічна та військова ситуація в межах на території Старосинявської громади контрольована.

  • дві повітряні тривоги у громаді за добу;
  • члени територіальної оборони, працівники поліції, військкомат патрулюють цілодобово та слідкують за порядком на території громади;
  • комунальні підприємства та медичні заклади працюють стабільно;
  • підготовлено приміщення для прийняття біженців;
  • працюємо над системами та методами захисту, оборони громади.

Тепер на рахунок великої активності волонтерів. Бажання допомогти ЗСУ безсумнівну похвальне, проте все має бути організовано. Всі хто хоче допомогти звертайтеся в селищну раду, у нас наявна інформація, які частини найбільше потребують допомоги, що потребують і найзручніший час, коли цю допомогу власне доставити адресату.

ПРОСИМО ЗАБЕЗПЕЧИТИ ТА ВРАХУВАТИ:

  • магазини, торгові точки продовжувати працювати, проте із забороною продажу алкогольних та спиртовмісних речовин із 1 березня 2022 року до закінчення строку, на який було введено воєнний стан;
  • максимально обмежити поширення неперевіреної інформації у соцмережах, що може викликати дистабілізацію ситуації, а це неприпустимо в теперішній час. Керуйтесь насамперед офіційними ресурсами та будьте обачними!
  • з 21:00 до 06:00 ! – комендантська година – заборонено перебувати на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень особи. Виключення – оголошення повітряної тривоги, рух до сховища.
  • пам’ятайте про світломаскування власних домівок: вимикайте світло в оселях, зашторюйте вікна, гасіть вуличне освітлення своїх будинків, вимикайте ілюмінацію та світлову рекламу на всіх будівлях та торговельних закладах.

ПОВІДОМЛЯЙТЕ правоохоронні органи про виявлені маяки та мітки, підозрілі предмети.

Хотілося б відзначити велику згуртованість жителів нашої громади в плані постачання провізії та речей повсякденного вжитку для переселенців та військових, за що хочеться виразити щиру подяку.

На завершення, прохання до всіх запастися терпінням і силами, поменше негативу, критики, самодіяльності й хаосу, побільше корисних справ та розуміння. Разом ми переможемо. Зберігаймо спокій. Не піддаваймося паніці.

Сподіваємося, усе буде добре! Захистимо разом рідний дім – Україну!

Селищний голова                                                      Віталій ЗДЕБСЬКИЙ