Фото без опису24 лютого о 5-ій ранку Росія напала на Україну.

За перший день боїв українські військові відбили Щастя на Луганщині та стратегічний аеропорт в Гостомелі під Києвом. Не змогли втримати острів Зміїний та два міста на Херсонщині – Нову Каховку та Генічеськ. Росія хоче пустити воду в окупований Крим.

З другого дня – 25 лютого- окупанти атакують Київ, Харків і Херсон, намагаються зайти в столицю. Але захисники утримують контроль над містами і відбивають напади. 

Росія стріляє по житлових районах, влучаючи у будинки і двори мирного населення. Але заперечує свої злочини. Крім того, російське керівництво майже не повідомляє своїх громадян про втрати на війні в Україні, вихваляючись лише "перемогами".

За перші 4 дні війни – 24-27 лютого- Росія втратила близько 4 тисяч особового складу, десятки авіаційної техніки, сотні бойових машин. В Україні загинуло 352 цивільних особи і ще 1684 людини дістали поранення.

"Українська правда" розповідає про події на фронті, в країні та за її межами в режимі реального часу.

Багато хто переживає за захисників острову Зміїний. Це саме вони відмовились здаватись і стояли в обороні до останнього. Після цього росіяни атакували острів, а зв'язок із захисниками зник. Пізніше російські пропагандисти заявили, що прикордонники у них в полоні. 

Зведення з фронту на 14:00 28 лютого 2022 року:

-За попередню добу російські окупанти нанесли 6 ракетних ударів (до 30 ракет) та 4 авіаційні удари переважно з повітряного простору Білорусі. Загалом від початку відкритої агресії було застосовано близько 180 крилатих та оперативно-тактичних ракет "Іскандер".

-Існує ймовірність, що свою армію застосує Білорусь. Наразі Росія використовує її повітряний простір для чергування своїх ил, запуску ракет, аеродромною мережею Білорусі перевозять особовий склад та вантажі.

-Росіяни намагаються організувати наступ на Миколаїв, не полишають спроб висадки морського десанту в районі Маріуполя. Збройні Сили України ведуть оборону рубежів. Незважаючи на втрати та зниження темпів наступу, ворог не відмовляється від своєї основної мети – отримання контролю над Києвом. Збройні Сили України ведуть оборону рубежів.

-У Києві вночі знову були зіткнення і перестрілки. Українські бійці, зокрема з тероборони, знешкодили і взяли в полон кілька диверсійних груп.

-Російські військові масовано обстріляли Харків із "Градів", повідомляють про десятки жертв.

-В Охтирці окупанти влучили в нафтобазу. Продовжується інтенсивний обстріл міста Чернігів – в зоні ураження житлові будинки.

У Білорусі тривають переговори української та російської делегацій щодо кроків для досягнення миру.

«УП»