Фото без описуМіжнародний День рідної мови відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Мова кожного народу самобутня, розкриває менталітет і традиції нації, формує свідомість людини. Для тих, хто прагне удосконалювати свої знання з рідної мови у фонді центральної бібліотеки громади є чимало нових книг з історії походження мови, граматики, дослідників української мови.

У читальному залі працівники бібліотеки до цієї дати організували книжкову виставку "Мово наша! Мудра Берегине!", на якій представлені книги, що допоможуть поповнити знання сучасною граматикою, навчать правильно висловлювати свої думки, ознайомлять з мовними традиціями, що сягають сивої давнини та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови. Особливо цікавими є нові книги, що надійшли від Українського інституту книги: Ющук І. "Мова- найбільший скарб", Радевич-Винницький Я. "Історія української мови: іноетнічні персоналії", Ющук І. "Я вивчу українську мову", БерезаТ. "Скажи мені українською", Сербенська О. "Голос і звуки рідної мови" та інші. Запрошуємо всіх бажаючих ознайомитись з даними виданнями, адже кожна людина має завжди пам'ятати хто вона, звідки родом, де її коріння, знати свою мову, любити її, цінувати, збагачувати та берегти.

У навчальних закладах громади з нагоди цієї дати пройшли пізнавальні виховні заходи серед учнівської молоді у формі тематичних годин-уроків.

За матеріалами Старосинявської бібліотеки.