Фото без описуУ селищній раді відбулося позачергове засідання селищної комісії з питань техногенно -екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке провів перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик.

Запрошені: Олександр Пузирук, начальник відділу освіти, молоді, спорту та культури селищної ради, Богдан Німець, начальник відділу культури національностей, релігії та туризму селищної ради, Валентина Кицун, заступник головного лікаря КНП «Старосинявський ЦПМСД» та Віталій Макогонський, головний лікар КНП «Старосинявська БЛ» інформували щодо ситуації із станом захворюваності, проведення масової вакцинації населення та вжиття додаткових заходів з запобігання поширенню на території Старосинявської громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Комісія вирішила:

1.Керівникам підприємств, установ усіх форм власності, суб`єктам підприємницької діяльності, старостам сіл:

1.1 Забезпечити неухильне виконання постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 (із змінами).

1.2 Рекомендувати проводити прийом громадян та проведення зборів, нарад та інших масових заходів в колективах підвідомчих установ та закладів з дотриманням карантинних вимог.

У зв’язку з різким збільшенням ковідних хворих, яких за добу виявилося близько 20, до 13 лютого 2022 року, відповідно до рекомендацій комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької області (пункт 2 рішення від 25.01.2022 року №2) та Міністерства освіти і науки України, враховуючи інформацію відділу освіти молоді, спорту та культури селищної ради, перевести з 31 січня 2022 року на дистанційну форму роботи та навчання заклади освіти громади, в т.ч. позашкільні та музичні навчальні заклади, крім дошкільних навчальних закладів, при наявності у 100 відсотків працівників «зеленого» COVID-сертифікату.

Розглядали питання: « Про стан готовності комунальної та дорожньої служб до виконання покладених на них завдань по утриманню доріг загального користування місцевого значення, вулиць та тротуарів в зимовий період на території Старосинявської громади.»

Доручено начальнику КП «Старосинявський комунгосп» Ігорю Федорчуку

вживати заходів щодо оперативного реагування на зміни та ускладнення погодних умов під час значних опадів у вигляді снігу та ожеледиці:

2.1. Забезпечити цілодобове чергування відповідальних працівників оперативно – чергової та технічної служби в період погіршення погодних умов.

2.2. Планувати та проводити розчистку від снігу, посипання протиожеледною сумішшю доріг, вулиць та тротуарів переважно в ранкові та вечірні години: до та після періоду найбільш масового скупчення людей та руху транспортних засобів.

2.3. Забезпечити постійний запас паливо-мастильних матеріалів в необхідній кількості для невідкладної ліквідації наслідків можливого погіршення погодних умов.

На засіданні обговорено інші питання. Детальніше у Протоколі № 1 від 27 січня 2022 року.

https://rada.info/upload/users_files/04402824/b6d989ba90dae818b12a28377cc1bd30.pdf


 

За матеріалами комісії ТЕБ і НС.