Фото без описуСелищний голова Віталій Здебський завітав із подарунками напередодні Різдва Христового до прийомної родини Стельмащуків у селі Пилявка.  Теплими привітаннями та подарунками дітям - святковими  наборами солодощів привітав усіх з новорічно-різдвяними святами.

Селищний голова Віталій Здебський, вручаючи подарунки,  привітав родину з Різдвом і побажав дітям бути здоровими, слухняними та чемними, успіхів у навчанні та добробуту вдома. Священик УПЦ Миколай Стельмащук, як господар багатодітної родини, розповів про життя родини.

22.09.2014 року сім’я Маркевич  Корнелія Володимировича та Маркевич Людмили Миколаївни, що проживали на той час в с. Пилявка по вул. Задніпрянській, виховуючи своїх чотирьох неповнолітніх дітей (1998 р.н., 2000 р.н., 2005 р. н. та 2008 р. н.) створили  прийомну сім’ю та взяли на спільне проживання та виховання ще чотирьох неповнолітніх дітей ( 2006 р.н, 2007 р.н., 2008р.н. та 2009 р.н.). Так склалася доля, що вся турбота щодо виховування 8 дітей лягла на жіночі плечі…  

У жовтні 2016року від тяжкої хвороби  відходить  від земних справ  Людмила Миколаївна і діти стають сиротами. Микола Антонович та Ольга Григорівна вирішують залишити дітей в сім’ї і оформлюють опікунство. Справитись з нелегкою та доброю справою допомагали  родина Людмили Миколаївни: батько – Стельмащук  Микола Антонович 1955р.н.;  мати - Стельмащук Ольга Григорівна 1960 р.н. та брат Стальмащук Микола Миколайович, який  є священиком  в даному селі, з дружиною Тетяною, які самі виховують власних двох діток: сина Миколу та доньку Вікторію. Велика дружна родина навчилася переборювати труднощі, працювати, піклуватися один за одним. Священик Микола Стельмащук постійно організовує волонтерську допомогу нашим військовим землякам, передають на лінію фронту.

Селищний голова поспілкувався із родиною, вихователями-батьками, бабусею та дідусем, дітьми, обговорили життєві питання.

Служба-відділ у справах дітей