Фото без описуЗаради привернення особливої уваги до захисту прав та соціальної підтримки людей з інвалідністю у 1992 році Генеральна Асамблея ООН проголосила 3 грудня Міжнародним днем людей з інвалідністю.  На долю людей з обмеженими фізичними можливостями випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, проявляють виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Цьогоріч селищною радою теж організовано підтримку людям з особливими потребами. У співпраці селищного голови Віталія Здебського з аграріями, які обробляють землю на території Старосинявської ТГ, напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю вручено жителям громади з особливими потребами понад 30 продуктових наборів.

Від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе залежить рівень цивілізованості цього суспільства. В усі часи турбота про людей з інвалідністю переважно трималася на щирій добрій волі окремих людей. Сучасне суспільство зовсім інакше реагує на життя людей з особливими потребами. В кінці двадцятого сторіччя з 1983-го по 1992-й Організацією Об’єднаних Націй було проведено своєрідне «Десятиліття людей з інвалідністю». Час, у який наше суспільство постаралося дати собі відповідь, знайти себе в цій проблемі. Результати цього пошуку дали позитивні результати. Про проблеми людей з інвалідністю заговорили, питання перевели в площину активних практичних рішень, права людей з інвалідністю почали закріплювати на законодавчому рівні. Робота прийняла системний характер. Це радує.

Щороку селищною радою проводяться дні підтримки та допомоги людям з особливими потребами. Нині в умовах карантинних заходів «червоної зони» старости сіл, діловоди та працівники Старосинявського територіального центру соціального обслуговування (директор Петро Чорний) передали подарунки жителям громади.

Подарункові набори для людей з особливими потребами організували працівники Старосинявської селищної ради, селищний голова Віталій Здебський спільно із фермерським господарством «Манзюка В.О.»- керівник Віталій Манзюк, депутат селищної ради, с.Лисанівці; фермерським господарством «Агро -3» - керівник Михайло Ганах, с.Паплинці; ДП ДГ «Пасічна» - керівник Віталій Таєнчук, член виконавчого комітету селищної ради, с.Пасічна; фермерським господарством «Новосинявське» - керівник Сергій Кравчук, с.Нова Синявка.

Старосинявська селищна рада висловлює щиру подяку усім, хто долучився до акції підтримки. Дякуємо за вашу турботу, допомогу, розуміння та благородну справу, яку ви робите для людей. Нехай ваші справи віддадуться вам сторицею!

Фото без описуФото без опису

Виконком Старосинявської ТГ.