Фото без описуУ рамках проведення днів благоустрою на території Старосинявської громади та підготовки територій до зими працівниками КП «Старосинявський комунгосп» (керівник Ігор Федорчук) ліквідовано стихійне сміттєзвалище на вулиці Вишнева в Старій Синяві.

На виконання рішення виконавчого комітету селищної ради «Про поводження з несанкціоновано розміщеними твердими побутовими відходами, виявленими по вул. Вишнева в смт Стара Синява Старосинявської об’єднаної територіальної громади» від 19.11.2021р. № 19/2021, яким визнано несанкціоновано розміщені побутові відходи, що знаходяться в смт Стара Синява по вул. Вишнева, безхазяйними, КП «Старосинявський комунгосп» ліквідував стихійне сміттєзвалище у мікрорайоні Братки. Затрати склали 18,9 тис. грн. – кошти екологічного збору. Вивезено загалом 70 м куб твердих побутових відходів.

Реалізовуючи заходи розпорядження селищного голови В.Здебського «Про проведення місячника санітарної очистки та благоустрою населених пунктів Старосинявської селищної ради» № 122/2021-р від 28.09.2021 р. таким чином ліквідували сміттєзвалище, яке займало досить немалу площу.

Організатори акції благоустрою та виконавці звертаються до людей, щоби берегли навколишнє середовище, не засмічували пластиком, який не руйнується століттями. У нас є комунальне підприємство «Старосинявський комунгосп», з котрим можна заключити договір на вивезення сміття. Кожен має подумати за своє здоров’я, за чистоту територій, на яких живемо! 

КП «Старосинявський комунгосп» звертається до усіх жителів громади з проханням не смітити в громадських місцях та тих місцях, які не призначені для складування твердих побутових відходів, не збільшувати площі сміттєзвалищ стихійними викидами сміття. Щороку комунгоспом вивозиться  понад 4 тис. тонн твердих побутових відходів.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення, на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження. Згідно зі ст. 152 Кодексу України Про адміністративні правопорушення «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Давайте навчимося просто НЕ СМІТИТИ! Від бережного ставлення до живого світу залежить наше здоров’я. Подумайте про це!

Фото без опису

 

 Відділ комунального майна, ЖКГ та інфраструктури,

цивільного захисту населення та мобілізаційної роботи.