Фото без описуСьогодні у рамках проведення Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» працівниками Старосинявського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Старосинявської селищної ради спільно з Старосиннявською районною філією Хмельницького обласного центру зайнятості, відділом «Летичівського бюро правової допомоги» Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, працівниками Старосинявської центральної бібліотеки, проведено з учнівською молоддю годину спілкування на тему: «Що таке насилля? Його форми. Як себе захистити?».

Мета заходу - сформувати уявлення про проблему насилля й жорстокості, їх наслідків для дитини чи інших членів родини; вивчення прав дітей, обговорення питання, як захиститися від будь-якого насильства; виховати вміння попереджувати жорстоке поводження з людьми.

Вирізняють, психологічне насильство — це поведінка, метою якої є заподіяння емоційної чи психологічної шкоди. Хто б не чинив так із вами, пам’ятайте: ви цього не заслуговуєте, і це не ваша провина. Ніхто не має права вас ображати, принижувати чи обмежувати ваші права. Якщо ви або хтось із ваших знайомих зазнає психологічного насильства, варто звернутися по допомогу . Компетентні правоохоронні органи, органи місцевого самоврядування, центри соціальних служб готові надати роз’яснення та підтримку. Тим паче зараз в Україні психологічне насильство вважається протиправним діянням.

На завершення зустрічі учасникам наголошено, що будь які прояви насилля над людиною незалежно від її віку та статі є порушенням прав людини!!!

Фото без опису

Старосинявський ЦСССДМ.