Фото без описуНа виконання пункту 2 розділу ІІ Порядку інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, затвердженого Наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 05 червня 2018 року №130 комунальне підприємство «Старосинявський ЦВ №1» оголосило до відома споживачів, що має намір здійснити у 2021 році зміну тарифів на централізоване водопостачання.

Комунальне підприємство «Старосинявський ЦВ №1» повідомило, що діючий тариф на послугу з централізованого водопостачання був встановлений рішенням виконавчого комітету Старосинявської селищної ради від 29 січня 2020 року №02/2020 у розмірі: 15 грн. 24 коп. за 1 куб.м. ( з ПДВ ) на централізоване водопостачання.

За цей період вартість даної послуги значно зросла з незалежних причин господарської діяльності, а тому діючий тариф на  централізоване водопостачання не покривало витрати, пов’язані з виробництвом послуг, що призводить до збитковості підприємства.

 Рівень відшкодування фактичних витрат діючим тарифом для населення складає 80%.

З метою належного функціонування підприємства виникла нагальна необхідність приведення тарифу на послуги централізованого водопостачання до економічно обґрунтованого рівня.   Фінансовий стан є найважливішою характеристикою надійності, стійкості й ділової активності підприємства. Розрахунок тарифу був здійснений відповідно до Постанови КМ України від 01.06.2011 р. № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» в редакції Постанови КМУ від 3 квітня 2019 року № 291, які будуть покривати економічно обґрунтовані витрати в собівартості цих послуг.

Основними чинниками, що вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та централізованого водовідведення є постійне зростання основних складових тарифів, зокрема, мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму, вартості електричної енергії, паливно-енергетичних ресурсів, податків  та зборів.

Згідно поданих розрахунків тариф  на послуги з централізованого водопостачання для споживачів КП «Старосинявський ЦВ №1» становить у розмірі: 25 грн. 52 коп. за 1 куб.м. ( з ПДВ).

Таким чином приведення тарифу до економічно обгрунтованого рівня було необхідним заходом для стабільного функціонування підприємства та безперебійного забезпечення споживачів питною водою.

Усі необхідні розрахунки, зроблені ТОВ «Розрахунковий центр «Київ», на вимогу підписників петиції подаються нижче.

КП «Старосинявський ЦВ №1»