Фото без описуНині Україна б'є рекорди щодо госпіталізації пацієнтів з корона вірусом. Лише у столиці в медзакладах лежить майже сотня маленьких пацієнтів… На перший план стає питання захисту здоров’я , вакцинації. Якою є ситуація сьогодні на території Старосинявської громади?

Про це інформує головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД» Надія Ананьєва:

- Станом на ранок 13.11.2021р. на Старосинявщині кількість хворих на COVID-19 від початку пандемії за даними КНП «Старосинявський ЦПМСД» становить - 1820 (+ 20 нових випадків), 50 летальних, лікується всього 219 чол. (з них 14 дітей), з них госпіталізовано - 33: 27- в Старокостянтинівську БПЛ, 2- в Хмельницьку районну лікарню, 1- ДУ " ТМО МВС України в Хмельницької області", 1- в Летичівську БПЛ, 1- в ХІЛ, 1 – в ХОГВ, - говорить головний лікар. – Територіально хворіють: смт Стара Синява- 15, с. Гречана - 2, с. Нова Синявка - 1, с. Рідкодуб - 1, с. Залісся - 1, с. Щербані - 1, с. Заставці- 3, с. Теліжинці -1, с. Пишки -1, с. Уласово-Русанівка - 1, с. Цимбалівка - 2, с. Миколаївка - 1, с. Паплинці-1, с. Іванківці - 1, с. Бабине – 1.

Фото без описуЗгідно Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 10.11.2021р. № 35 затверджена маршрутизація пацієнтів Старосинявської ТГ, хворих або з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни ХОР. 186- лікується амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів. Територіально: смт Стара Синява - 76, с. Адампіль - 3, с. Нова Синявка- 2, с. Паплинці -2, с. Цимбалівка- 19, с. Пасічна - 3, с. Гречана- 1, с. Яблунівка -3, с. Заставці - 9, с. Пишки- 3, с. Пилявка - 4, с. Миколаївка - 1, с. Лисанівці - 2, с. Бабине -23, с. Залісся - 2, с. Івки - 1, с. Дашківці- 3, с. Дубова - 5, с. Паньківці - 2, с. Мшанець - 1, с. Йосипівка - 5, с. Сьомаки - 4, с. Чехи - 1, с. Теліженці - 1, с. Олексіївка - 1, с. Іванківці - 4, с. Подоляни - 4, с. Уласово-Русанівка -1, с. Рідкодуб – 2.

1551 - одужали. Кількість летальних -50.

-   Яка ситуація щодо проведення вакцинації населення?

- З усієї кількості госпіталізованих щеплено від COVID-19: 5(15.1%), не щеплено від COVID-19: 28 (84.9%).

Як показує практика, хвороба швидко поширюється через нехтування протиепідемічними вимогами, ганебні випадки приховування хвороби, не внесення осіб до контактних і безпідставну відмову від вакцинації.

Відповідно до правил адаптивного карантину, в «червоній» зоні заборонена робота різних розважальних закладів, ринків; дозволена робота продуктових магазинів, аптек, АЗС, пошти та банків. Разом з тим, за умови стовідсоткової вакцинації співробітників та відвідувачів бізнес має право працювати.

Вакцинація – єдиний надійний метод зупинити поширення COVID-19 і сформувати колективний імунітет.

У вакцинованих людей інфікування трапляється набагато рідше і хвороба протікає легше, зменшується потреба в реанімації та летальність від захворювання на COVID-19.

Шановні жителі громади, сподіваємося на ваше розуміння критичності епідеміологічної ситуації, що розгортається навколо та закликаємо вас бути відповідальними громадянами нашої країни та громади – подумати про дітей і літніх батьків, які перебувають у групі ризику, про людей навколо, і прийняти усвідомлене важливе рішення – отримати щеплення від коронавірусу.

Де можна отримати щеплення?

Принагідно нагадую, що отримати щеплення від COVID-19 можна щоденно (з понеділка по п'ятницю) в Старосинявській, Пасічнянській, Пилявській, Адампільській, Новосинявській АЗП/СМ з 08:00 до 16:00.

Дотримуйтесь протиепідемічних вимог - носіть маску у громадських місцях, дотримуйтесь соціальної дистанції та гігієни рук. При відчутті симптомів гострого респіраторного захворювання – звертайтесь за медичною допомогою. Бережіть себе і своїх рідних!

В Україні: 24 058 нових випадків COVID-19 зафіксовано в Україні станом на 12 листопада 2021 року. Зокрема, захворіли 1616 дітей та 468 медпрацівників.

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у м. Київ (1802), Дніпропетровській (1867), Одеській (1816), Донецькій (1348) і Полтавській (1257) областях.

Поширення штаму «Дельта» спричинило збільшення споживання кисню пацієнтами з COVID-19. Наразі один хворий потребує в 5-6 разів більше кисню, порівнюючи з весняною хвилею.

Дотримуйтесь правил карантину!

За матеріалами ЦПМСД.