Фото без описуСьогодні у селищній раді відбулося он-лайн засідання селищної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням селищного голови Віталія Здебського. Участь в роботі взяли 17 членів комісії, запрошено начальника відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради (депутата селищної ради) Олександра Пузирука.

Олександр Пузирук проінформував про ситуацію на 05 листопада у навчальних закладах громади щодо збереження високого рівня захворюваності серед учнів на COVID-19 – 13 дітей та зростання інфекційного захворювання на вітрянку – 27 чоловік.

Виступила головний лікар КНП «Старосинявський ЦПМСД», (депутат селищної ради) Надія Ананьєва, інформувала про епідеміологічну ситуацію у громаді: «Станом на Станом на 08:00 05.11.2021р. на Старосинявщині кількість хворих на COVID-19 від початку пандемії за даними КНП «Старосинявський ЦПМСД» становить - 1715 (+ 34 нових випадки), 49 летальних, лікується 223 чол.( з них 13 дітей), з них госпіталізовано - 34: 1- в Старокостянтинівську БПЛ, 1- в Хмельницьку районну лікарню, 1- ДУ " ТМО МВС України в Хмельн. області" 1- в Летичівську БПЛ, Територіально: смт Стара Синява- 12, с. Гречана - 1, с. Пасічна- 1, с. Нова Синявка - 1, с. Ожарівка - 2, с. Залісся - 1, с. Щербані - 2, Пилява - 2, с. Пилявка-1, с. Заставці- 1, с. Яблунівка-1, с. Теліжинці -2,с. Травневе-1, с. Пишки -1, с. Уласово-Русанівка - 1, с. Адампіль- 1, с. Цимбалівка - 1, с. Миколаївка - 1, с. Паплинці-1.

З усієї кількості госпіталізованих щеплено від COVID-19: 5(14.7%), не щеплено від COVID-19: 29 (85.3%). Згідно Розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації від 13.10.2021р. № 32 затверджена маршрутизація пацієнтів Старосинявської ОТГ, хворих або з підозрою на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Старокостянтинівську БПЛ. Лікується стаціонарно всього - 34. 189- амбулаторно, під наглядом сімейних лікарів. 1443 - одужали. Кількість летальних -49 .

Хвороба швидко поширюється через нехтування протиепідемічними вимогами, ганебні випадки приховування хвороби, не внесення осіб до контактних і безпідставну відмову від вакцинації.

На позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій доручено посилити контроль за дотриманням протиепідемічних норм на Хмельниччині. Через стрімке збільшення кількості хворих на COVID-19, область за крок від переходу до червоної зони епіднебезпеки. Відповідно до правил адаптивного карантину, в «червоній» зоні заборонена робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, ТРЦ, ринків; дозволена робота продуктових магазинів, аптек, АЗС, пошти та банків. Разом з тим, за умови стовідсоткової вакцинації співробітників та відвідувачів бізнес має право працювати.

Вакцинація – єдиний надійний метод зупинити поширення COVID-19 і сформувати колективний імунітет.

У вакцинованих людей інфікування трапляється набагато рідше і хвороба протікає легше, зменшується потреба в реанімації та летальність від захворювання на COVID-19.

Сподіваємося на ваше розуміння критичності епідеміологічної ситуації, що розгортається навколо та закликаємо вас бути відповідальними громадянами нашої країни та громади – подумати про дітей і літніх батьків, які перебувають у групі ризику, про людей навколо, і прийняти усвідомлене важливе рішення – отримати щеплення від коронавірусу.

Принагідно нагадую, що отримати щеплення від COVID-19 можна отримати щоденно (з понеділка по п'ятницю) в Старосинявській, Пасічнянській, Пилявській, Адампільській, Новосинявській АЗП/СМ з 08:00 до 16:00.

Дотримуйтесь протиепідемічних вимог - носіть маску у громадських місцях, дотримуйтесь соціальної дистанції та гігієни рук. При відчутті симптомів гострого респіраторного захворювання – звертайтесь за медичною допомогою.»

Комісія вирішила продовжити карантин з 08 листопада 2021 р. до 15 листопада – запровадити дистанційну форму роботи та навчання у загальноосвітніх навчальних закладах.

Відновити навчально-виховний процес в дошкільних навчальних закладах, крім Старосинявського ДНЗ №1, Заставецького ДНЗ та Пасічнянського ДНЗ, дистанційну форму яких продовжити до 15 листопада 2021 року.

(Протокол роботи комісії ТЕБ і НС додається).