Фото без описуУ селищній раді відбувся прийом громадян, який провів селищний голова Віталій Здебський. На прийомі побувало 5 жителів громади, які зверталися із актуальними питаннями сьогодення та особистими проблемними питаннями:

- від імені жителів села Паньківці звернулися громадяни допомогти вирішити наступні питання:

  • 1. щодо можливості встановлення знаку «Обмеження руху», оскільки великогабаритні машини несуть загрозу пішоходам, домашнім тваринам та будинкам, розвиваючи велику швидкість руху в населеному пункті;
  • 2. щодо зменшення тарифу на водопостачання, про що надав пояснення директор КП «Старосинявський центральний водоканал №1» Валентин Матіяш, що збільшення тарифу є вимогою часу, оскільки підприємство заробляє на погашення за енергоносії, податки, заробітну плату працівникам, відбулося підняття тарифів на пальне, світло, газ, тому відповідно подібні підвищення зумовлюють ріст вартості послуг водопостачання.

Фото без описуОбговорено питання вирішення регулярного водопостачання в селі Паньківці із старостою села – Лисанівського старостинського округу, куди входить с.Паньківці, Григорієм Брицьким, який був присутній на прийомі громадян. У той час, як ще працювала Лисанівська сільська рада, не було взагалі можливості провести водопровід та побудувати свердловини, оскільки в основному були доходи, котрі поступали до сільської ради від обробітку землі, а це 340 тис. грн. в рік. А питання водопостачання питної води з року в рік було все критичнішим. І тільки в 2018-2019р.р. уже Старосинявській територіальній громаді вдалося вирішити повністю питання водопостачання сіл Паньківці, Лисанівці, це обійшлося понад 7 млн. грн. Погосподарські двори наразі забезпечено водою.

Громадяни звернули увагу на освітлення центральної вулиці в с.Паньківці, селищний голова Віталій Здебський доручив заступнику Андрію Карпушиниу взяти питання на контроль, оскільки керівник відокремленого структурного підрозділу ПАТ «Хмельницькобленерго» Старосинявський РЕМ Олег Черниш обіцяє на вихідних провести заміну лампочок, які закуплені селищною радою.

Обговорено питання ямкового поточного ремонту сільських вуличних доріг – на вулицях Кільцева, Польова в с.Паньківці.

Житель смт Стара Синява звернувся з проханням вирішити питання оформлення права власності на земельні ділянки рідних, котрі мають право на виділення 2 га землі на ведення особистого селянсько-фермерського господарства та ін.

Усі питання розглянуто,  обговорено із громадянами, направлено до реагування у відповідні структурні підрозділи та комунальні підприємства селищної ради, надано вичерпні відповіді під час прийому громадян із залученням фахівців.

У роботі прийому взяли участь: провідний спеціаліст організаційно-кадрового відділу Ольга Синкович, директор КП «Старосинвяський ЦВ №1» Валентин Матіяш (депутат селищної ради), заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Андрій Карпушин.

За матеріалами прийому громадян.