Фото без опису29 серпня 2021р. уся Україна вшановувала пам'ять борців, які загинули в боях за захист української держави.

У Паньковецькому сільському будинку культури відбулася година вшанування пам‘яті загиблих воїнів АТО/ООС «Вони боролись за Україну». На заході згадали всіх військових громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни, та вшанували їх пам‘ять хвилиною мовчання. Під час проведення хвилини пам'яті підняли Прапор України, який привіз із бойових дій Герой АТО Сергій Шевчук, світлу пам'ять якого вшанували покладанням квітів до могили.

У с.Лисанівці День пам'яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність проведено годину пам'яті"Вони навіки в нашім серці".

У с.Харківці відбувся захід до Дня пам'яті захисників України "Вони боронили Україну ". Захід підготувала директор СБК О.Мушкет,виставку бібліотекар – А.Баніт. Організатори запросили учасників АТО: Шафінський Едуард Анатолійович, Ярош Микола Сергійович, Побережний Вадим Васильович та учнівську молодь: Юрковського Артема, Процюк Інну, Майданевич Дарину, Ладижець Діану, Данилюка Валерія.

Ми зібралися для того, щоб в скорботі схилити голови перед пам'яттю людей різного віку хвилиною мовчання , яких було вбито у мирний час 21 століття, тих хто у боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогодення. Цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали свою молодість,і , найдорожче,життя .

У с.Мшанець День пам'яті захисників України проходив на тему: «Уклонімося пам'яті загиблих Героїв АТО» у приміщені Мшанецького сільського Будинку культури, на якому були присутні діти місцевої школи. Вшанували хвилиною мовчання воїнів АТО.

У с.Олексіївка відбулася година скорботи до Дня пам’яті захисників, які загинули за незалежність ,суверенітет і територіальну цілісність України.

В с.Ілятка відзначили День пам'яті захисників України. Символіка цього дня- квітка соняшник, адже у серпні 2014 року на полях саме з цією рослиною полягло багато українських воїнів. З нагоди Дня пам'яті захисників України у сільському клубі с.Ілятка долучились до Всеукраінськоі акціі, «Сонях пам'яті». У с.Пасічна під назвою: «Герої не вмирають, вони лиш поруч з нами не живуть!", в закладах культури проведено ряд заходів, щодо вшанування пам'яті героя- атовця Шалатовського Вадима Володимировича, який став Героєм АТО.

Вічна пам'ять Героям!

Фото без описуФото без опису

За матеріалами відділу культури, національностей, релігій

та туризму виконкому селищної ради.