Фото без опису29 серпня указом Президента України визначено як День пам'яті захисників країни, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність української держави. Цей день увійшов до нашої історії як один з найчорніших, найстрашніших. Іловайська трагедія стала точкою неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни.

І саме в цей день ми прихиляємо коліно перед мужністю та патріотичним подвигом усіх, хто віддав своє життя за цілісність України. У переддень вшанування пам'яті захисників,  працівниками  культури: директором СБК

Валентиною Семенюк, завідуючою бібліотекою Галиною Палагою, педагогічним, учнівським колективом Пасічнянського НВК   проведено ряд заходів щодо відзначення Дня пам'яті.

У будинку культури відбулася зустріч з учасником АТО Куликом Олексієм Вікторовичем.  У читальній залі  бібліотеки села учасники зібрання ознайомилися з виставкою  "Пам'ять про героїв - безсмертна...". На шкільному подвір'ї  біля пам'ятної дошки Шалатовського Вадима Володимировича на чолі з директором школи Тетяною  Русою   зібрався вчительський та учнівський колектив, працівники культури, молодь села та учасник АТО Кулик Олексій. Учитель історії Русий Ігор Петрович розповів присутнім  про криваві події на Донбасі, про Іловайську трагедію. Схиливши голови в зажурі та зі сльозами на очах  присутні згадали героїв - односельців Шалатовського Вадима Володимировича, Горобця Олександра Анатолійовича, Дворжанського Олександра Олександровича.  Вшановуючи пам'ять воїнів,  до пам'ятної дошки та могил героїв  покладені живі квіти.

Вічна пам'ять та слава героям!

Фото без опису


     За матеріалами Пасічнянського НВК.