Фото без описуУ селищній раді відбулося засідання виконавчого комітету, яке провів перший заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Попик. Участь у роботі взяли 20 членів виконкому.

Під час роботи розглянуто, обговорено проекти рішень виконкому з різних напрямків діяльності органу місцевого самоврядування, зокрема: вирішення питань захисту прав дітей - утворено місцеву комісію з питань формування пропозицій щодо потреби у субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, затверджено її склад і положення; затверджено висновки опікунської ради при виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради; затверджено протокол місцевої комісії з питань формування пропозицій щодо потреби у субвенції з Державного бюджету місцевим і додаток до нього з метою представлення та захисту інтересів дітей-сиріт; розглянуто звіт про роботу зі зверненнями громадян у виконавчому комітеті Старосинявської селищної ради за перше півріччя 2021р, їх надійшло за цей період близько 6,5 тис. звернень, усі опрацьовано та надано відповіді і роз’яснення; розглянуто і підтримано окремі питання роботи цивільного захисту на території громади; надано згоду на передачу в оренду нежитлових приміщень та внесення їх до Переліків другого типу об’єктів комунальної власності Старосинявської селищної ради, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду; затверджено склад тимчасової Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Старосинявській селищній раді, оскільки при виявленні випадків сказу на території громади необхідне оперативне реагування ветеринарних спеціалістів.

Членами виконкому прийнято на обслуговування територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) 14 громадян, які потребують допомоги соціальних служб. Надано дозвіл на проведення заходів – вечорів сімейного відпочинку ПП «Літвінчук» у селах громади: трансляцію фільмів українською мовою та малювання піском.

Не підтримано проекти рішень щодо затвердження розрахунків вартості Платних медичних послуг, які надаються Комунальним некомерційним підприємством «Старосинявський центр первинної медико-санітарної допомоги» та затвердження тарифів на вивезення твердих побутових відходів для КП «Старосинявський комунгосп».

Не обґрунтовано у законодавчому полі голосування трьох членів виконавчого комітету щодо захисту прав неповнолітніх дітей, один із яких – дитина з багатодітної родини та із особливими потребами – щодо надання дозволу на приватизацію земельних ділянок на ім’я малолітньої дитини, тобто погодження оформлення права власності на ті невеликі «клаптики» землі (городи), за які батьки дітей сплачують кошти до місцевого бюджету і роками обробляють цю землю, … тому рішення на користь дітей не прийнято, при нестачі 3-х голосів до більшості складу виконкому, 16 членів виконкому виступили на захист прав дітей і проголосували «за».

Членами виконкому прийнято відповідні рішення. (Прийняті рішення виконавчого комітету можна переглянути офіційному сайті селищної ради за посиланням: https://starosynjavska-gromada.gov.ua/docs/

Прес-служба ТГ.