Фото без описуДивовижна Україна: своєю самобутністю, традиціями, обрядовими святами, й особливо, людьми, які живуть і працюють на її території… Саме про людей і мова, бо щоби вивчити багатогранність населення України Ксенія Циганчук – лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова 2016» та спеціальної премії від А. Кокотюхи «Золотий пістоль» вирушила у похід українськими містами і селами.

Ксенія проживає в місті Рівне, працює в «Домі химер», вирушила в пішохідний похід до м. Одеса. Познайомилася з подругою в соціальних мережах Наталією Шнурик – дизайнером (м. Київ), з якою продовжила подорож. Похід розрахований на три тижні. Ксенія була ініціатором йти пішки Рівне – Одеса, так, як вона є письменницею, автором своїх детективів. Її цікавило як живуть люди в Україні. За результатами пішохідної подорожі планує написати книгу про Україну та її народ.

Подорожуючи, вони дійшли до села Бабине Старосинявського району на Хмельниччині. Завідуюча клубом Любов Шафінська зустріла їх тепло і радісно, пригостила українськими стравами, запропонувала перепочити та влаштуватися на нічліг. Любов Шафіська ділилася цікавими легендами про своє рідне село, розповідями про вихідців з села – науковців, професорів, артистів, та інших людей, які прославляють нашу Україну навіть за її межами. В селі проживають добрі, працьовиті люди, які прагнуть зробити своє село гарним, зручним для життя.

Зустріч пройшла цікаво та змістовно. Старосинявці щиро раді знайомству з такими творчими людьми, і надіються на те, що Ксенія Циганчук після закінчення подорожі висвітлить у своїй книзі історичне минуле нашого подільського села Бабине.

Відділ культури, національностей, релігій

та туризму виконкому селищної ради.