Фото без описуВ зв`язку з прийняттям рішення Держаної комісії з питань ТЕБ і НС від 05 травня 2021 року №27 про послаблення карантинних обмежень на території Хмельницької області та встановлення «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 з 06 травня 2021 року, селищною комісією з питань ТЕБ і НС в режимі відеоконференції проведено позачергове засідання.

При розгляді питання про заходи з запобігання поширенню на території Старосинявської громади гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 було враховано рішення регіональної комісії з питань ТЕБ і НС Хмельницької обласної державної адміністрації від 05 травня 2021 року №10 щодо заборони відвідування закладів освіти її здобувачами, крім здобувачів закладів дошкільної освіти, спеціальних закладів освіти та учнів 1-4 класів закладів загальної середньої освіти, а також осіб, які беруть участь у заходах з оцінювання якості освіти до 10 травня 2021 року. Рішенням селищної комісії передбачена можливість запровадження, в разі зростання захворюваності, більш суворих протиепідемічних заходів за результатами щоденної оцінки епідемічної ситуації в громаді та інформації медичних закладів з цього питання. В цілому послаблення карантинних обмежень передбачає відновлення роботи всіх суб`єктів підприємницької діяльності з дотриманням вимог «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року №1236 (із змінами).

Комісія з питань ТЕБ і НС Старосинявської селищної ради закликає жителів громади продовжувати дотримуватися карантинних заходів: носити маски та респіратори, витримувати соціальну дистанцію, уникати скупчень людей, особливо в закритих приміщеннях, обмежувати спілкування на близькій відстані один від одного, дотримуватися особистої гігієни. Навіть ці прості заходи дадуть можливість вберегтися від підступної хвороби та не наражати себе та своїх близьких на небезпеку здоров`ю та життю.