Фото без описуСьогодні працівниками структурних підрозділів селищної ради, філії «Старосинявський райавтодор» ДП «Хмельницький облавтодор» підтримано акцію благоустрою «За чисте довкілля!». На відрізку ділянки центральної траси від Старої Синяви до Лисанівець проведено роботи з ліквідації стихійних смітників і прибирання територій обочин дороги.

Мобільні групи працівників структурних підрозділів та установ селищної ради прибирали ввірені їм ділянки територій узбіч, тротуарів від сміття.

Так, працівники селищної ради прибирали території - на відрізку ділянки дороги «Стара Синява-Іванківці», працівники освіти виконкому селищної ради – на відрізку ділянки дороги «Іванківці – Буглаї» та працівники культури виконкому селищної ради – на відрізку ділянки дороги «Буглаї – Лисанівці». Зібране сміття вивезено філією «Старосинявський райавтодор» ДП «Хмельницький облавтодор» (керівник Микола Мартинюк).

Охайним виглядом, красою та оригінальністю порадував наведений благоустрій біля приміщення відділу освіти, молоді, спорту, культури виконкому селищної ради (керівник Олександр Пузирук), там встановлено металічні опори обабіч дороги і закуплено петунії, які цвітуть ціле літо, на території висаджено туї, встановлено лавки та упорядковано клумби.

У центрі селища працівниками селищної ради розпочато роботи з упорядкування квітників, висаджено саджанці різнобарвних фіалок.

Діловодами, які працюють у населених пунктах громади, продовжуються роботи із прибирання територій та упорядкування клумб. Так, у с.Цимбалівка ТОВ «Славянське -5» (керівник В.Слизькоухий) упорядковано пам’ятні місця, закуплено фон арі та освітлено ділянки території біля пам’ятника Загиблим солдатам.

Продовжується акція благоустрою, в якій активну участь беруть працівники селищної ради.

Прикро і неприємно було усвідомлювати факти порушення Правил благоустрою самими ж жителями громади, коли доводилося збирати сміття, що не розпадається під впливом атмосферного повітря, опадів: скло, целофанові кульки, гуму, пляшки, металеві відходи, і, врешті будівельні побутові відходи, котрі валялися обабіч дроги, захаращуючи узбіччя та придорожні смуги, де мали б зеленіти трави… До прикладу, у ліску біля дороги на м.Хмельницький через Буглаї у 2012р. працівниками місцевого самоврядування було вичищено та прибрано 4 причепи сміття, а нині там знову утворився стихійний смітник, то зрозуміло, що чужий ніхто не накидав там сміття. З цього й випливає, що кожна особистість «починається» із власних дій та вчинків…

Враховуючи таку неприємну ситуацію, Старосинявська селищна рада звертається до мешканців Старої Синяви з проханням не смітити і не зашкоджувати навколишнім територіям, не підпалювати сухі рослини на полях, узбіччях доріг та берегах, лісках і парках, не створювати стихійні смітники поблизу тих населених пунктів, де ви живете!

Просимо задуматися кожному над наслідками своїх дій! Не приносьте біль природі, і пам’ятайте, що нічого не зникає безслідно, і прийдеться рано чи пізно нести відповідальність за власні дії.

Не зайве буде нагадати, що порушники несуть відповідальність відповідно до законодавства, Кодексу України «Про адміністративні правопорушення»: у разі порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою територій населених пунктів передбачається відповідальність – накладення штрафів на громадян від 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 340 грн. мінімального штрафу згідно ст.152 цього Кодексу.

Бережіть навколишній Світ!

Фото без описуФото без опису

Старосинявська ОТГ.