Фото без описуУ зв’язку із включенням КНП «Старосинявська центральна районна лікарня» до Переліку закладів охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з хворобою COVID-19, виникла невідкладна потреба у придбанні для центральної районної лікарні необхідного медичного та технологічного обладнання і медикаментів.

Саме тому Старосинявський селищний голова Віталій Здебський терміново скликав восьму позачергову сесію селищної ради, яка складалася із засідань постійних комісій та пленарного засідання ради.

Відповідно до пункту 11-1 розділу V Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та статті 34 Регламенту Старосинявської селищної ради, враховуючи Постанову Кабінету Міністрів України №1236 від 9 грудня 2020 року «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», засідання комісій та пленарне засідання ради проходили в режимі відеоконференції.

На засіданнях постійних комісій депутати детально розглянули питання, які виносяться на восьму позачергову сесію ради, заслухали інформацію головного лікаря центральної районної лікарні Віталія Макогонського щодо готовності лікарні до госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу.

Депутати-члени постійних комісій наголосили на безкоштовному забезпеченні медикаментами стаціонарних хворих на коронавірусну хворобу згідно протоколу лікування. Звернули увагу на необхідність покращення харчування пацієнтів та обов’язкову виплату надбавок медичним працівникам, які задіяні в процесі лікування хворих на коронавірусну хворобу.

Пленарне засідання восьмої позачергової сесії ради відбулось 21 квітня. Засідання провів селищний голова Віталій Здебський. Депутати розглянули такі питання порядку денного:

  1. Про внесення змін та доповнень до рішення сесії селищної ради від 01 грудня 2020 року № 12/2020 «Про затвердження програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства «Старосинявська центральна районна лікарня» на 2021 – 2023 роки».
  2. Про внесення змін та доповнень до рішення третьої сесії селищної ради від 11.01.2021 року №3-3/2021 «Про затвердження Програми вуличного освітлення населених пунктів Старосинявської селищної ради на 2021 – 2025 роки».
  3. Про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік.

Фото без опису

На фінансування Програми фінансової підтримки комунального некомерційного підприємства "Старосинявська центральна районна лікарня" на 2021-2023 роки депутати виділили кошти всумі 140 тис.грн. а саме на:

  • придбання пульсоксиметрів – 1,9 тис. гривень;
  • придбання тонометрів електронних – 2,0 тис.грн. гривень;
  • придбання комплектів постільної білизни – 15,0 тис. гривень;
  • придбання комплектів посуду – 5,0 тис. гривень;
  • придбання опромінювачів бактерицидних пересувних – 15,0 тис.грн.;
  • придбання ламп бактерицидних – 5,0 тис.грн.
  • придбання балонів кисневих – 19,5 тис.грн.
  • оплата послуг з ремонту монітора пацієнта – 1,8 тис.грн.;
  • оплата послуг з контролю дозоформуючих параметрів рентгенівського обладнання та засобів захисту від рентгенівського випромінювання на предмет придатності його до застосування – 9,9 тис.грн.;
  • медикаменти – 45,8 тис.грн.;
  • придбання касети – 9,1 тис. гривень
  • придбання пральної машини автомат – 10,0 тис.грн.

Також за пропозицією депутатів було зменшено резервний фонд на суму 50 тис. грн. та направлено дані кошти на фінансування Програми "Турбота" Старосинявської селищної ради на 2021-2025 роки для надання матеріальної допомоги жителям громади.

При внесенні змін до селищного бюджету було також виділено кошти на Програму вуличного освітлення населених пунктів селищної ради та оплату електроенергії на загальну суму 500 тис.грн.