Фото без описуУ селищній раді працювали постійні депутатські комісії, котрі розглянули усі 138 питань, що запропоновано винести на розгляд 7-ої чергової сесії селищної ради.

Під час спільного засідання постійних комісій з питань освіти, культури, молоді, фізкультури і спорту, охорони здоров’я та соціального захисту (голова комісії Надія Ананьєва) і з питань регламенту, прав людини, законності, запобігання корупції, депутатської діяльності та етики (голова Володимир Кондратюк), які відбулися 26 березня, внесено ряд пропозицій та змін: зокрема, підтримано пропозицію депутата Лесі Шафорост додатково внести до порядку денного сесії питання «Про звернення депутатів Старосинявської селищної ради до голови Хмельницької обласної державної адміністрації Гамалія С.В., голови Хмельницької обласної ради Лабазюк В.О. щодо виділення коштів на ремонт автодороги О 231502 «Стара Синява-Нова Синявка»; підтримано пропозиції голови комісії Володимира Кондратюка щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки та внесення змін до проекту рішення «Про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік» - включити заходи на виготовлення проектно-кошторисної документації на «Капітальний ремонт нежитлових приміщень по вул. Грушевського,19 смт. Стара Синява Хмельницької області» в сумі 70 тис. грн. та направити дані кошти на придбання імунофлуорисцентного експрес аналізатора 65 тис. грн. та засобів індивідуального захисту, дезрозчинів, тестів – 5 тис. грн.» Загалом на спільному засіданні депутати внесли 10 пропозицій.

Фото без описуПід час засідання житлово-комунального господарства, комунальної власності, промисловості, підприємництва, будівництва, земельних відносин, агропромислового комплексу та охорони навколишнього природного середовища (голова Василь Процюк), яка проходила 25.03.21р., внесено 18 правок та доповнень до проектів рішень, які завтра 30.03.21р. будуть розглядатися на сесії селищної ради. Зосереджено увагу на питаннях «Про затвердження програми «Питна вода» Старосинявської селищної ради на 2021 -2025 роки, внести зміни в додаток №1 «Виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво та реконструкцію водопостачання» по с.Травневе та с.Івки очікувані обсяги фінансування з 2023 року перенести на 2022 рік. Підтримали пропозицію голови комісії Василя Процюка - при розробці та фінансуванні програм розвитку передбачати фінансування заходів пропорційно по всіх населених пунктах при розгляді проекту рішення «Про внесення змін та доповнень до рішення 57-ої сесії від 23.12.2019р. №01/2019 «Про затвердження програми розвитку будівництва, реконструкції, ремонту та утримання вулиць і доріг комунальної власності Старосинявської селищної ради на 2020-2021 роки». Також наголошено на проведенні інвентаризації земельних ділянок, визначивши місця під худобомогильники та кладовища, звернутися до інвесторів з проханням профінансувати заходи, пов’язані з виготовленням проектно-кошторисної документації на дані земельні ділянки.

Під час засідання комісії з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (голова комісії Андрій Сопрук), яка проходила 29.03.21р., депутати внесли до проектів рішень ряд пропозицій, зокрема до питання ««Про внесення змін до селищного бюджету на 2021 рік», детально обговорили проблемні ділянки фінансування програм розвитку, витрати на утримання установ та підрозділів селищної ради.

Усі питання та пропозиції наразі оформляються до сесії на голосування. Завтра 30.03.21р. на сесії селищної ради депутати розглядатимуть усі питання порядку денного зі змінами та доповненнями.

За матеріалами роботи постійних депутатських комісій.